CSKA Moskva postúpilo cez CZ Belehrad do osemfinále

NETKY.SK • 21 Február 2018, 23:18 • 2 min
CSKA Moskva postúpilo cez CZ Belehrad do osemfinále

MOSKVA - Futbalisti CSKA Moskva sa stali prvými osemfinalistami Európskej ligy. V predsunutej stredajšej odvete 1/16-finálového úvodného kola vyraďovacej fázy zvíťazili "vojaci" z ruskej metropoly na svojom trávniku 1:0 nad hráčmi srbskej Crvenej zvezdy Belehrad 1:0, v súčte s bezgólovou remízou z Balkánu im to stačilo na postup. Jediný gól strelil Alan Dzagojev doklepnutím z "päťky" po krídelnej akcii Konstantina Kučajeva v nadstavenom čase prvého dejstva. V 10-stupňovom mraze to sledovalo 18 753 platiacich divákov.

slovakia

left justify in out

"Bol to ťažký zápas. Mohli sme zvíťaziť aj presvedčivejšie, ale čosi nám chýbalo - kľúčové prihrávky, strely... Bez ohľadu na to sme, samozrejme, šťastní z postupu. Nepochybujem, že môžeme hrať už ba lepšie," povedal podľa webu UEFA autor rozhodujúceho zásahu Dzagojev.

"Mohli a mali sme streliť druhý gól, aby sme nadobudli viac pokoja, takto sme sa nevyhli nervóznym záverečným minútam. Koho by som si želal medzi najlepšími šestnástimi? Nepovažujem to za príliš dôležité. Chceme ísť tak ďaleko, ako sa bude dať," skonštatoval kouč CSKA Viktor Gončarenko.

"Pricestovali sme zabojovať a dosiahnuť priaznivý výsledok, boli sme k nemu blízko. V celej tejto konfrontácii sme si utvorili viac príležitostí ako súper, týkalo sa to aj dneška. Nevyhlásim, že lepší tím prehral. Ten s vyšším počtom šancí však áno," podotkol stredopoliar CZ Belehrad Donald Mitchell.

CSKA je držiteľom trofeje zo sezóny 2004/2005. Do aktuálnej EL "prestúpil" z tretieho miesta v tabuľke základnej A-skupiny Ligy majstrov za anglickým Manchestrom United a švajčiarskym FC Bazilej a pred portugalskou Benficou Lisabon.

Zostávajúcich pätnásť odviet tohto štádia druhej najprestížnejšej kontinentálnej klubovej pohárovej súťaže je na programe vo štvrtok 22. februára. Jedna sa začne o 17.00 h SEČ, ďalších osem o 19.00 h SEČ a posledných šesť o 21.05 h SEČ.

Žreb osemfinále EL 2017/2018 sa uskutoční v piatok 23. februára o 13.00 h SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny. Na základe rozhodnutia UEFA však žreb nesmie dať dohromady mužstvá z Ruska a Ukrajiny.

Výsledok stredajšieho odvetného stretnutia šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2017/2018:

CSKA Moskva (Rus.) - CZ Belehrad (Srb.) 1:0 (1:0) - prvý zápas 0:0, do osemfinále postúpil CSKA Moskva
Gól: 45.+ Dzagojev, rozhodoval: De Sousa (Portug.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies