ČSA začali zarábať, po 12 rokoch hlásia za 1. polrok zisk

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 07:14 • 2 min
ČSA začali zarábať, po 12 rokoch hlásia za 1. polrok zisk

PRAHA - České aerolínie (ČSA) potvrdili svoj odlet zo stratového hospodárenia. Po dlhých 12 rokoch hlásia zisk aj za 1. polrok a leteckému prepravcovi navyše pribúdajú cestujúci.

slovakia

left justify in out

Za prvých šesť mesiacov ČSA dosiahli prevádzkový zisk 47,3 milióna Kč (1,75 milióna eur). Vlani za rovnaké obdobie prerobili 154 miliónov Kč. Informoval o tom server iDNES.cz.

 

"Napriek zhoršenej bezpečnostnej situácii v Európe a neustálemu konkurenčnému tlaku na ceny leteniek sme v 1. polroku dosiahli najlepší výsledok hospodárenia za posledných 10 rokov," povedal predseda predstavenstva ČSA Jozef Sinčák.

 

K návratu do plusu podľa neho pomohlo lepšie využívanie flotily a rast počtu prepravených cestujúcich o 12 %. "Naďalej ťažíme z výsledkov reštrukturalizácie, darí sa nám udržať pod kontrolou prevádzkové náklady a prínosom je aj predaj dodatočných služieb," dodal Sinčák. Firme pomohol aj prenájom dvoch airbusov A319 do Saudskej Arábie.

 

ČSA, ktoré v dôsledku svojho zmenšovania dostali hanlivú prezývku aeroklub, prepravili na pravidelných linkách 1,01 milióna cestujúcich, ďalších 200.000 potom na letoch pre iných dopravcov. V tomto polroku sú ČSA v zisku prvýkrát po 12 rokoch. Naposledy to tak bolo v roku 2004.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies