ČSA prepustia 280 zamestnancov pre krízu na Ukrajine

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:14 • 2 min
ČSA prepustia 280 zamestnancov pre krízu na Ukrajine

PRAHA - České aerolínie (ČSA), najväčší český letecký prepravca, ktorého spolumajiteľom sú Korean Air Lines oznámili, že pre krízu na Ukrajine a úbytok cestujúcich z Ruska plánujú zrušiť 280 pracovných miest. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Stratové aerolínie sa chystajú prepustiť 70 pilotov, 150 členov palubného personálu a 60 administratívnych pracovníkov z celkového počtu 900 zamestnancov. Časť pilotov možno zamestnajú Korean Air Lines i ruský Aeroflot.

 

Podľa vyhlásenia ČSA aerolínie sa rozhodli urýchliť plánovanú redukciu flotily, keďže konflikt na Ukrajine viedol k výraznému úbytku cestujúcich na linkách z Ruska a ďalších bývalých sovietskych republík.

 

Korean Air ako jediné prejavili vlani v marci záujem o kúpu 44-% podielu v ČSA. Vláda, ktorej sa v roku 2009 nepodarilo predať celé aerolínie, zredukovala ich prevádzku, znížila počet zamestnancov a zlúčila národného prepravcu do spoločného holdingu s prevádzkovateľom pražského letiska Česky Aeroholding.

 

Združenie českých pilotov požiadalo ČSA, aby znova zvážili svoje plány. Akcionári už však tento mesiac schválili redukciu flotily. Korean Air v decembri oznámili, že uplatnia svoju opciu na kúpu ďalšieho 34-% podielu v ČSA a plánujú ho predať českej leteckej spoločnosti Travel Service.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona