ČSA prenajali dva Airbusy spoločnosti Saudi Arabian Airlines

NETKY.SK • 19 September 2015, 16:42 • 2 min
ČSA prenajali dva Airbusy spoločnosti Saudi Arabian Airlines

PRAHA - České aerolínie podpísali druhý najväčší kontrakt vo svojej histórii na prenájom lietadiel vrátane posádok. Dva Airbusy A319 budú lietať od októbra pre leteckú spoločnosť Saudi Arabian Airlines. Informoval o tom internetový portál idnes.cz.

slovakia

left justify in out

Podpis kontraktu, na ktorý ako prvý upozornil server planes.cz, potvrdil hovorca firmy Daniel Šabík. Po biznise s Air India v rokoch 2006-2009 ide o najväčší prenájom lietadiel ČSA v histórii firmy.

 

ČSA pošlú na Arabský polostrov dva stroje zo svojej flotily Airbusov A319, kam patrí 9 strojov. Lietadlá boli vyrobené v roku 2009, respektíve 2010 a patria vo flotile k najmladším. Novší je len jeden Airbus z roku 2011. Lietadlá sa ešte pred odletom do Saudskej Arábie prelakujú do univerzálneho náteru aliancie Sky Team, ktorej členmi sú ČSA a od roku 2012 aj saudskoarabský dopravca.

 

Podľa Šabíka budú v Saudskej Arábii pôsobiť českí piloti aj stewardky. "Na palube bude vždy prítomný aj niekto hovoriaci arabsky," dodal Šabík.

 

Kontrakt na Ročný prenájom Airbusov môže firme pomôcť predovšetkým v zime, keď je dopyt po letoch v Európe nižší, Dopravcovia často musia nechať lietadlá odstavené na zemi. V lete, naopak, môžu mať ČSA problém, že im Airbusy budú chýbať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona