ČSA obnovia od decembra letecké spojenie medzi Bratislavou a Prahou

NETKY.SK • 14 November 2013, 10:38 • 2 min
ČSA obnovia od decembra letecké spojenie medzi Bratislavou a Prahou

BRATISLAVA - Po dvoch rokoch budú môcť cestujúci opäť využívať tradičné letecké spojenie medzi Bratislavou a Prahou. České aerolínie (ČSA) obnovujú od 11. decembra tohto roku spojenie medzi týmito dvoma hlavnými mestami.

slovakia

left justify in out

"České aerolínie sa symbolicky vracajú na svoju historicky prvú linku Praha – Bratislava práve v roku, keď si pripomínajú 90. výročie založenia spoločnosti a začatia prevádzky," priblížila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková. Predaj leteniek na toto spojenie sa začne podľa jej slov v piatok 15. novembra prostredníctvom všetkých distribučných kanálov.

Lety medzi Prahou a Bratislavou budú ČSA prevádzkovať ráno a večer, a to v pondelok, stredu a v piatok. Odlety z Bratislavy sú plánované o 10.00 h a 21.05 h a lety z Prahy budú štartovať o 6.35 h a 17.30 h. Na linku nasadia aerolínie turbovrtuľové lietadlá typu ATR 42 alebo 72. "Let medzi Prahou a Bratislavou potrvá hodinu," dodala Ševčíková.

Linka medzi Bratislavou a Prahou nadväzuje podľa ČSA v Prahe na ďalšie spojenia aerolínií napríklad do Barcelony, Bukurešti, Kodane, Kyjeva či Milána alebo Moskvy. "Od marca 2014 zvýšime počet spiatočných spojení medzi Bratislavou a Prahou na dva denne vo všetkých pracovných dňoch, cez víkend bude k dispozícii frekvencia v nedeľu večer," avizoval riaditeľ Českých aerolínií pre obchod Stanislav Zeman.

Aerolínie chcú tiež od apríla 2014 rozšíriť počet nadväzujúcich spojení, predovšetkým do destinácií v Rusku. Napríklad do Jekaterinburgu, Nižného Novgorodu, Permu, Ufy, ale aj do Zürichu alebo Ženevy.

Zároveň však ČSA spúšťa počas tohtoročnej zimnej sezóny aj vnútroštátne letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou. V prevádzke bude ranný a večerný let každý pondelok, stredu a piatok. Od konca marca 2014 sa má ponuka rozšíriť aj na utorky, štvrtky a nedele. Odlety z Bratislavy do Košíc sú naplánované o 7.50 h a 18.45 h a spiatočné spoje na 9.00 h a 19.55 h. Let bude trvať 50 minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona