ČSA cez leto obmedzili lety z Prahy cez Bratislavu do Košíc

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 10:07 • 2 min
ČSA cez leto obmedzili lety z Prahy cez Bratislavu do Košíc

BRATISLAVA - Spoločnosť České aerolínie (ČSA) počas leta obmedzila prevádzku pravidelnej leteckej linky z Prahy do Bratislavy a Košíc na štyri spiatočné lety v týždni. Namiesto doterajších ôsmich letov týždenne môžu cestujúci využívať spojenie na trase v pondelok ráno, v stredu ráno a večer a v piatok večer.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je zavedenie prázdninového letového poriadku pre nižší záujem obchodných cestujúcich cez letné mesiace. České aerolínie s fungovaním leteckého spojenia na uvedenej trase, ktoré obnovili koncom vlaňajška, v budúcnosti naďalej počítajú. Od septembra bude na tejto linke opäť osem letov v týždni.

 

"Linka medzi Prahou, Bratislavou a Košicami je využívaná najmä obchodnými cestujúcimi, obdobne ako aj ďalšie spoje Českých aerolínií, napríklad medzi Prahou a Budapešťou, Düsseldorfom či Bruselom. Počas letných prázdnin je na týchto linkách znížený dopyt po leteckej doprave," informoval agentúru SITA hovorca Českých aerolínií Daniel Šabík. Je to podľa neho logický dôsledok čerpania dovoleniek obchodných cestujúcich a presunu dopytu do typicky letných destinácií. České aerolínie každoročne tomu prispôsobujú letový poriadok a výnimkou nie je ani linka z Prahy do Bratislavy a Košíc. 

 

Od začiatku septembra, po skončení letných prázdnin, bude pravidelná letecká linka Praha - Bratislava - Košice opäť v prevádzke podľa letného letového poriadku. Týždenne bude na nej osem spiatočných letov, v pondelok, stredu, štvrtok a piatok s dvoma spojmi ráno a večer. "Od začiatku septembra do konca letnej letovej sezóny 2014 (do 26. októbra) bude linka v prevádzke podľa rovnakého letového grafikonu, ako bola na začiatku sezóny, od marca do konca júna. Na linke Praha - Bratislava - Košice a späť sa tak nič nemení. České aerolínie s ňou aj naďalej počítajú v plánoch na ďalšiu sezónu," dodal Šabík. 

 

Spomínaná linka napriek sezónnym výkyvom podľa ČSA zatiaľ spĺňa ich očakávania. Českého prepravcu prekvapil pomerne značný záujem ľudí o lety na úseku medzi Bratislavou a Košicami. "Mnohé lety v najvyťaženejších dňoch a časoch bývajú v ekonomickej cestovnej triede vypredané alebo takmer vypredané," priblížil Šabík. ČSA neposkytujú konkrétne údaje o jednotlivých linkách s tým, že ide o citlivé obchodné informácie, ktoré nie sú verejné. Obnovené najstaršie česko-slovenské letecké spojenie Praha - Bratislava - Košice využívajú prevažne obchodní cestujúci, a to najmä medzi Bratislavou a Košicami. Linku využívajú v Prahe aj na prestupovanie na ďalšie linky ČSA a jej partnerov. 

 

Priame spojenie z Prahy do Košíc a späť (bez medzipristátia v Bratislave) prevádzkujú ČSA aj cez leto bez obmedzenia. Teda dvakrát denne od pondelka do soboty a raz v nedeľu. Linka má totiž vyrovnanejšie zloženie pasažierov, preto nemá také výrazné sezónne výkyvy ako linky, ktoré využívanú na vyše 70 % len obchodní cestujúci. "To je dôvod, prečo v prípade priamych spojov medzi Košicami a Prahou nevzniká redukcia počas letných prázdnin. Priame lety z Košíc do Prahy a späť v prevažnej miere slúžia ako transferové spoje na ďalšie linky Českých aerolínií do ďalších destinácií," uviedol Šabík. Záujem cestujúcich o túto linku je tak v priebehu roka rovnomernejšie rozložený a v letných mesiacoch nemusí prepravca siahnuť k sezónnym úpravám frekvencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona