Cruz presvedčivo vedie v hlasovaní republikánov vo Wyomingu

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 09:37 • 2 min
Cruz presvedčivo vedie v hlasovaní republikánov vo Wyomingu

WASHINGTON - Senátor za americký štát Texas Ted Cruz presvedčivo vedie v dnešnom hlasovaní na volebnom zhromaždeniach Republikánskej strany v americkom štáte Wyoming. Informovala o tom dnes spravodajská stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Z predbežných výsledkov po spracovaní 65 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že Cruz získa asi 60 percent hlasov. Na druhom mieste zrejme skončí senátor za štát Florida Marco Rubio s 28 percentami a ako tretí Donald Trump (5,5 percenta).


Štát Wyoming vysiela na letný nominačný zjazd Republikánskej strany 29 delegátov. Dnes sa rozhodovalo o 12 delegátoch, o zvyšných 17 sa bude rozhodovať na republikánskej konferencii štátu Wyoming v apríli.


Z doterajších výsledkov zatiaľ nie je možné zistiť preferencie delegátov, ale podľa CNN má Cruz vo Wyomingu isté hlasy najmenej šiestich voliteľov, kým Rubio a Trump majú zhodne po jednom podporovateľovi.

 

Ak sa tento trend potvrdí, Cruz má momentálne podporu 366 delegátov. Favorita v tábore republikánov, Donalda Trump, podporuje 460 voliteľov. Nomináciu Rubia podporuje 153 delegátov a Johna Kasicha 54. Na to, aby sa niektorý z uchádzačov stal kandidátom Republikánskej strany pre voľby prezidenta USA, musí mať podporu 1237 z celkovo 2472 delegátov zhromaždenia, ktorý sa uskutoční od 18. do 21. júla v Clevelande v štáte Ohio.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies