Cruyff sa vzdal postu poradcu v Ajaxe pre mocenský boj v akadémii

NETKY.SK • 16 November 2015, 11:29 • 2 min
Cruyff sa vzdal postu poradcu v Ajaxe pre mocenský boj v akadémii

AMSTERDAM - Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff sa vzdal postu poradcu v jeho bývalom klube Ajax Amsterdam pre mocenský boj. Ten v Ajaxe, ktorý získal štyrikrát titul európskeho šampióna, horí už dlhší čas. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cruyff uviedol, že jeho vízia práce s mládežou sa momentálne nenapĺňa a už viac nechce spájať svoje meno s filozofiou Ajaxu v tejto oblasti, ktorú sám roky budoval. Médiá špekulujú, že ide aj o reakciu na minulotýždňové odvolanie bývalého reprezentanta Wima Jonka z postu riaditeľa mládeže v klube.

 

Zrenovovať mládežnícku akadémiu bola najväčšia úloha Cruyffa, ale teraz rezignoval. Rozhodnutie oznámil v pravidelnom stĺpčeku v holandských médiách. Šesťdesiatosemročný trojnásobný víťaz Zlatej lopty magazínu France Football, ktorý momentálne bojuje s rakovinou, získal s Ajaxom v rokoch 1963 až 1973 osem ligových titulov a tri európske. Ako tréner viedol Ajax v rokoch 1985 až 1988 a vyhral s ním PVP (1987).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies