Cruyff praje titul v La Lige Atleticu

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 11:00 • 2 min
Cruyff praje titul v La Lige Atleticu

BARCELONA - Podľa legendárneho hráča a trénera FC Barcelona Johana Cruyffa si Atletico Madrid zaslúži v tejto sezóne španielsky titul. Niekdajší útočník "blaugranas" Christo Stoičkov si zasa myslí, že trofej v Primera division zodvihnú nad hlavy napokon hráči Barcelony, zatiaľ čo madridské Atletico zvíťazí vo finále Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Záverečný program španielskej futbalovej lige sľubuje veľkú drámu. Dve kolá pred koncom má totiž Atletico Madrid na čele súťaže 88 bodov, druhá Barcelona stráca tri body a tretí Real Madrid má na konte 84 bodov. Pikantériou je fakt, že v záverečnom kole sa na Nou Campe stretnú domáca Barcelona a Atletico Madrid. Zverenci Diega Simeoneho navyše budú hrať 24. mája v Lisabone finále Ligy majstrov 2013/2014 proti Realu Madrid, ktorý po triumfe v národnom pohári živí ešte šancu na prestížny "treble".
      

Atletico Madrid útočí na prvý španielsky primát od roku 1996. "Atletico Madrid si zaslúži získať španielsky titul. A dokonca aj keď sa im to nepodarí, tak môžu povedať, že odohrali výnimočnú sezónu," povedal 67-ročný Cruyff, ktorý dodal: "Nemyslím si, že Real Madrid získa všetky tri trofeje."
      

Podľa Bulhara Stoičkova Barcelona vyťaží z predčasného štvrťfinálového vyradenia v Lige majstrov a v najvyššej domácej súťaži získa šesť bodov. Atletico Madrid potom zdolá zverencov Carla Ancelottiho vo finále Ligy majstrov.
     

"Pripomína mi to situáciu  z roku 1994, keď Deportivo La Coruňa prišlo o titul po prehre na štadióne Riazor. My sme potrebovali, aby Deportivo nevyhralo a Barcelona súčasne musela vyhrať oba svoje záverečné zápasy, čo sa aj podarilo," zaspomínal Stoičkov. "Čokoľvek sa môže stať, to je fakt, ale ja verím, že Barca získa titul a  Atletico vyhrá Ligu majstrov. Neverím tomu, že Real Madrid získa treble. To sa určite nestane."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies