Cruyff je presvedčený, že boj s rakovinou vyhrá

NETKY.SK • 20 November 2015, 09:06 • 2 min
Cruyff je presvedčený, že boj s rakovinou vyhrá

BARCELONA - Holandská aj svetová futbalová legenda Johan Cruyff je presvedčený, že zvládne boj s rakovinou. Podľa agentúry AP sa už bývalý trojnásobný víťaz Zlatej lopty France Football (1971, 1973, 1974) podrobil prvej liečbe a cíti sa dobre.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročný Cruyff sa na túto tému vyjadril na podujatí jeho nadácie v Barcelone. "Cítim sa dobre. Som presvedčený, že všetko pôjde dobre. Toto je bitka, ktorú vyhrám. Keď som sa dozvedel túto správu, nezostala mi iná možnosť, ako tomu čeliť," citovala AP bývalú hviezdu Ajaxu Amsterdam a FC Barcelona.

 

Vicemajstrovi sveta z roku 1974 v októbri diagnostikovali rakovinu pľúc. Cruyff bol v rokoch 1971-1973 kľúčovou postavou Ajaxu Amsterdam, ktorý trikrát za sebou získal Pohár európskych majstrov. Na MS 1974 sa s Holandskom prebojoval až do finále a vyhlásili ho za najlepšieho hráča turnaja. Ako tréner žal najväčšie úspechy v Barcelone. "Kataláncov" priviedol k štyrom ligovým titulom i k prvému triumfu v PEM. V roku 1991 sa podrobil operácii srdca. Naposledy pôsobil ako tréner neoficiálneho národného tímu Katalánska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies