Crosby má stále symptómy otrasu mozgu, v príprave však pokračuje

NETKY.SK • 16 August 2011, 11:57 • 2 min
Crosby má stále symptómy otrasu mozgu, v príprave však pokračuje

Crosby má stále symptómy otrasu mozgu, v príprave však pokračuje

slovakia

left justify in out

img

Útočná hviezda Pittsburghu Penguins i celej zámorskej hokejovej NHL Sidney Crosby stále nie je stopercentne zdravotne v poriadku po utrpenom otrase mozgu z minulej sezóny. Podľa vyjadrení generálneho manažéra "tučniakov" Raya Shera mu problémy ale nebránia v absolvovaní kompletnej prípravy pred nadchádzajúcou sezónou.
      "Dobrou správou je, že pokrečuje v práci. Tvrdo sa pripravoval celé leto, v Novom Škótsku prešiel s kondičným trénerom plánom postupnej záťaže. Uvidíme, ako bude vyzerať v prípravnom kempe," vyjadril sa Shero, ktorý dodal, že symptómy sa znovu u Crosbyho objavili v momente, keď začal zintenzívňovať svoju prípravu.
      Líder Pens nehral žiaden súťažný duel od 5. januára, kedy sa lekársky tím Penguins rozhodol ho stiahnuť z diania pre symptómy otrasu mozgu, vyplývajúceho zo zákroku na hlavu. Center si napokon dal pauzu na celú zvyšnú sezónu, tím bez neho i Jevgenija Maklkina vypadol hneď v prvom kole bojov o Stanleyho pohár s Tampou Bay Lightning.
      Dvadsaťštyriročný Crosby zatiaľ nesklamal nádeje doňho vkladané hneď pri výbere mladých talentov v roku 2005, na ňom odštartoval profesionálnu kariéru v NHL ako najvyššie draftovaný hráč. Penguins priviedol k zisku Stanleyho pohára v roku 2009 a pokiaľ nemá zdravotné problémy, so železnou pravidelnosťou prekonáva stobodovú hranicu v tabuľke produktivity.  
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona