Crosby a povery: Kapitán Pittsburghu sa opäť dotkol trofeje

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 09:26 • 2 min
Crosby a povery: Kapitán Pittsburghu sa opäť dotkol trofeje

PITTSBURGH - Tak verí, či neverí hokejista Sidney Crosby na povery? Keď jeho Pittsburgh zdolal vo štvrtok Tampu Bay v rozhodujúcom siedmom zápase série 2:1 a získal Prince of Wales Trophy určenú víťazovi Východnej konferencie NHL, kanadský útočník si ju poťažkal.

slovakia

left justify in out

Traduje sa však, že ak sa kapitán úspešného tímu dotkne trofeje, tak v následnom finále Stanleyho pohára jeho klub neuspeje. Crosby sa však už v roku 2009 rozhodol pokúšať osud, chytil sa pohára a Pittsburgh následne získal Stanley Cup. Poučil sa vtedy z nepríjemnej skúsenosti: rok predtým totiž stavil na "istotu", trofeje sa nedotkol, ale Penguins to neprinieslo úspech.

"Tuším, že v 90. rokoch, keď Penguins získal trofej, sa jej dotkli. V roku 2008 sme to my nespravili a neuspeli sme, takže o rok neskôr som sa rozhodol urobiť to. A teraz znova. Každý k tomu pristupuje individuálne. Niektoré tímy sa jej nedotýkajú, ale nám to naposledy vyšlo, takže preto som to urobil opäť," analyzoval Crosby tému viery v nadprirodzené skutočnosti, citoval ho server nhl.com.

Keď hokejisti San Jose v stredu vyradili St. Louis vo finále Západnej konferencie, Clarence Sutherland Campbell Bowl zostala nedotknutá. Sharks sa prvý raz v klubovej histórii prebojovali tak ďaleko a rozhodli sa nepokúšať osud. Crosby to má zatiaľ s dotykom aj bez vyrovnané 1:1. Finále Stanley Cupu odštartuje v pondelok 30. mája v Pittsburghu, hrá sa na štyri víťazstvá. Penguins ovládli NHL v rokoch 1991, 1992 a 2009.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies