Crmoman: Ak si nevybojujeme postavenie, aj tie najlepšie vízie pre školstvo zostanú nesplneným snom

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 10:31 • 2 min
Crmoman: Ak si nevybojujeme postavenie, aj tie najlepšie vízie pre školstvo zostanú nesplneným snom

BRATISLAVA - Pokiaľ si pre nás a naše školy nevybojujeme postavenie, ktoré nám právom patrí, tak aj tie najlepšie vízie pre slovenské školstvo zostanú iba nesplneným snom.

slovakia

left justify in out

Zmena prístupu vlády k pedagogickým a odborným zamestnancom je naďalej v priamej úmere k našej iniciatíve zdola. V otvorenom liste pedagogickým a odborným zamestnancom k dnešnému Dňu učiteľov to uvádza prezident Slovenskej komory učiteľov Vladimír Crmoman.

Prezident komory učiteľov tvrdí, že treba spojiť všetky sily a všetky prúdy, ktoré sa snažia o zmenu. „Nič nové neprichádza bez ceny, ktorú musí každý z nás zaplatiť. Potrebujeme sa vymaniť spod vplyvu tých, ktorí nás roky ťahajú za nos a nevhodným spôsobom hádžu zodpovednosť za svoje zlyhania na nás. Musíme sa vzdať presadzovania svojej značky pre vyšší princíp solidarity. Nemať na prvom mieste len svoju jedinú pravdu, ale to, na čom sa všetci dokážeme zhodnúť a spojiť. Je treba pochopiť, že chodiť roky na rokovania, kde neustále opakujeme našu pravdu meniacim sa tváram takmer s nulovým výsledkom, nestačí," uvádza v otvorenom liste Crmoman.

Crmoman vyzýva, že je čas nadviazať na hnutie ponovembrového Učiteľského fóra Slovenska a rozvinúť spoločne potenciál. „Majme pri tom pred sebou obraz našich detí, žiakov, študentov, ktorých sme vychovali a pripravili pre život v tomto svete. Neobzerajme sa okolo, pretože cesta k zmenám sa vyšliapava po chodníku, na ktorý vždy musí stúpiť niekto ako prvý. Pohli sme vecami a teraz pokračujme. Je to naše poslanie, naša hodnota od nepamäti," dodáva Crmoman.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies