Critical Mass pripomenie vodičom, aby na cestách počítali aj s cyklistami

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 14:30 • 2 min
Critical Mass pripomenie vodičom, aby na cestách počítali aj s cyklistami

NITRA - Hromadnou jazdou na bicykloch po uliciach Nitry chcú cyklisti opäť upozorniť na seba i na problémy, ktorým musia čeliť v mestskej premávke. Podujatie s názvom Critical Mass sa bude v Nitre konať v piatok 25. júla so začiatkom o 18. hodine na Svätoplukovom námestí.

slovakia

left justify in out

Ako pripomínajú organizátori podujatia z neformálneho združenia Critical Mass Nitra, cieľom je upozorniť na problémy v doprave, ale zároveň aj spropagovať mestskú cyklistiku.
     

Hromadná jazda cyklistov sa koná bez zastavenia dopravy a bez policajného sprievodu. Usporiadatelia preto všetkým záujemcom o jazdu pripomínajú, že každý účastník sa musí riadiť platnými pravidlami cestnej premávky. "Bicykle musia byť v dobrom stave, vybavené účinnými brzdami na prevádzku v cestnej doprave, odrazovými sklami a počas jazdy za zníženej viditeľnosti aj svetlami. Jazdíme miernym tempom s ohľadom na všetkých účastníkov cestnej premávky. Jazdí sa pomaly a so zastávkami, takže jazdu zvládne každý. Vítané sú rodiny s deťmi a začínajúci cyklisti, ktorí jazdou v skupine získajú skúsenosť a otestujú si jazdu na bicykli ulicami mesta," pripomínajú organizátori.
     

Podujatia Critical Mass je cyklistická jazda organizovaná vo viac ako 300 mestách vo svete. Vznikla v San Franciscu v roku 1992. Nemá formu protestu a jej cieľom nie je ani blokovanie premávky. Cyklisti chcú svojou jazdou iba poukázať na fakt, že sú súčasťou premávky a svojím množstvom upozorniť vodičov, aby si ich všimli a pri riadení auta s cyklistami na cestách počítali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies