Cristiano Ronaldo zúri na rozhodcu a je presvedčený o titule

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 09:19 • 2 min
Cristiano Ronaldo zúri na rozhodcu a je presvedčený o titule

MADRID - Veľký hnev zavládol po nedeľňajšom El Clásicu s FC Barcelona v tábore domáceho Realu Madrid, podľa dvojnásobného svetového futbalistu roka Cristiana Ronalda nie je rozhodca Alberto Undiano Mallenco schopný pískať tieto slávne súboje.

slovakia

left justify in out

Real prehral prvýkrát po 32 zápasoch, keď ho Katalánci zdolali 4:3. Mallenco v súboji nariadil tri pokutové kopy, všetky v druhom polčase, do ktorého tímy vstupovali za stavu 2:2.

 

"Na jeden zápas urobil priveľa chýb. Súboje medzi Realom a Barcelonou potrebujú špičkového rozhodcu. Nemôžete urobiť korektné rozhodnutia, ak ste nervózni. Undiano Mallenco nie je vhodným typom rozhodcu pre tieto stretnutia, akoby sme hrali proti dvanástim. Je to stále rovnaké. Niekto nechce, aby sme vyhrali, a potreboval Barcelonu späť v hre o titul," hneval sa podľa španielskych médií Cristiano Ronaldo a po chvíli dodal: "Nehľadám výhovorky, ale nemôžem ostať ani ticho. Rozhodca dnes nebol na úrovni zodpovedajúcej významu tohto zápasu. Som v Madride už päť rokov a viem, ako veci fungujú. Ak by dnes Barcelona prehrala, bola by von z hry o titul. Real Madrid sa nikdy netešil priazni rozhodcov." 

 

Kontroverzný druhý polčas inak skvelého súboja 29. kola La Ligy odštartoval zákrok Daniela Alvésa na Cristiana Ronalda, ktorý sa odohral ešte pred pokutovým územím. Keďže domáca hviezda spadla až v šestnástke, Undiano Mallenco odpískal penaltu a Portugalčan ju premenil. "Možno to bolo mimo šestnástky, ale v podobných prípadoch sa mnohokrát už pískala penalta, sú to centimetre," skonštatoval Cristiano Ronaldo. Na opačnej strane sa potom dostával do šance Neymar, v pokutovom území spadol po kontroverznom súboji so Sergiom Ramosom. Niektoré zábery naznačujú, že obranca Realu súpera skutočne zasiahol. Domáci síce protestovali, žiadali pre Brazílčana žltú kartu za filmovanie, ale rozhodca nariadil penaltu a zároveň musel vylúčiť Ramosa, ktorý videl devätnástu červenú kartu vrcholovej kariéry. "Nevidel som to, ale tento verdikt bol pre ďalší vývoj zápasu rozhodujúci. Dovtedy sme mali súboj pod kontrolou, ale v desiatich sa to nedalo," komentoval tréner Realu Carlo Ancelotti. Posledná penalta na Iniestu už bola jasná, o nej sa veľmi nediskutuje. Napriek tomu sa po stretnutí viac hovorí o rozhodcovi ako o skvelom predstavení oboch tímov. 

 

Barcelončania sa vďaka trom bodom vrátili do hry o titul. Na čele La Ligy sú plece pri pleci madridské kluby Real a Atlético, obhajcovia z Katalánska sú s jednobodovou stratou tretí. "Už to vyzeralo, že nebudeme bojovať o prvenstvo. Liga sa však začína odznova," povedal tréner Barcelony Gerardo Martino. "Súťaž je otvorená, vyhrať ju môžu tri tímy," doplnil Ancelotti. 

 

Napriek bodovej strate je Cristiano Ronaldo presvedčený, že biely balet napokon získa titul. "Bez ohľadu na všetky udalosti tohto večera to bude Real Madrid, ktorý získa titul," vyhlásil sebavedome. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies