Cristiano Ronaldo zariadil postup Realu do finále Champions Cupu

NETKY.SK • 4 August 2013, 14:57 • 2 min
Cristiano Ronaldo zariadil postup Realu do finále Champions Cupu

LOS ANGELES - V súboji o titul vyzve Real Madrid úspešnejšieho z dvojice AC Miláno - FC Chelsea

slovakia

left justify in out

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo uchvátil svojím výkonom divákov vo vôbec prvom futbalovom zápase na bejzbalovom štadióne Dodger Stadium, keď zariadil víťazstvo "bieleho baletu" nad Evertonom v rámci turnaja Champions Cupu v americkom Los Angeles. Kapitán portugalskej reprezentácie sa pred 40-tisícovým davom presadil v 17. min a o štrnásť minút neskôr pripravil gól pre svojho nemeckého spoluhráča Mesuta Özila. Za anglický Everton už len korigoval na konečných 1:2 v 61. min striedajúci Nikica Jelavič.

"Bolo to trochu čudné, pretože sme nehrali na futbalovom štadióne, no atmosféra a história tohto stánku sú úžasné," povedal po stretnutí kouč Realu Carlo Ancelotti, ktorého zverenci sa stretnú v stredajšom finále v Miami s úspešnejším z dvojice AC Miláno - FC Chelsea. "Pre mňa sú obe mužstvá rovnaké. Pôsobil som v Chelsea aj v Miláne, takže to bude špeciálne," dodal Ancelotti. 

V druhom dueli sa z triumfu radoval zástupca Major League Soccer Los Angeles Galaxy, keď jeho hráči zdolali talianskeho majstra Juventus Turín 3:1. V drese LA dokázali skórovať Landon Donovan, Robbie Keane a Omar Gonzales, kým za "starú dámu" iba Alessandro Matri. 

Výsledky sobotňajších stretnutí Champions Cupu vo futbale: 
Západná vetva - finále (Los Angeles): 
Everton - Real Madrid 1:2 (0:2) 
Góly: 61. Jelavič - 17. Cristiano Ronaldo, 31. Mesut Özil 

Západná vetva - skupina o 5. - 8. miesto (Los Angeles): 
Juventus Turín - Los Angeles Galaxy 1:3 (1:1) 
Góly: 39. Matri - 36. Omar Gonzales, 60. Donovan, 89. R. Keane 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona