Cristiano Ronaldo zabudol na frustráciu z MS a rozhodol Superpohár

NETKY.SK • 13 August 2014, 10:31 • 2 min
Cristiano Ronaldo zabudol na frustráciu z MS a rozhodol Superpohár

CARDIFF - Jednoznačným hrdinom utorňajšieho Európskeho superpohára 2014 vo futbale medzi Realom Madrid a FC Sevilla (2:0) bol obávaný kanonier "bieleho baletu" Cristiano Ronaldo.

slovakia

left justify in out

Portugalský krídelník strelil obidva góly vo večernom dueli vo waleskom Cardiffe, v ktorom sa stretli víťaz Ligy majstrov z Madridu so šampiónom Európskej ligy, ďalším španielskym klubom FC Sevilla. Úradujúci najlepší futbalista na svete sa najskôr presadil v 30. min, keď mu perfektne loptu odcentroval domáci rodák z Cardiffu Gareth Bale, a poistku pridal na začiatku druhého polčasu po prihrávke od francúzskeho spoluhráča Karima Benzemu.

 

Populárny "CR7" už zabudol na frustráciu z nedávnych majstrovstiev sveta v Brazílii, kde "seleccao" nepostúpilo zo základnej skupiny a opäť sa ukázal v pozitívnom svetle. Dvadsaťdeväťročný rodák z Funchalu na svetovom šampionáte dal len jeden gól v troch súbojoch a krátko po ňom mal aj zdravotné problémy s ľavou nohou. "Už necítim žiadnu bolesť, hralo sa mi parádne," povedal C. Ronaldo a vyjadril sa aj na margo merania síl vo Walese: "Som skutočne šťastný, že som pomohol tímu k víťazstvu a ďalšej trofeji. Myslím si, že pred blížiacou sa ligovou sezónou máme solídnu formu. Na ihrisku sme dominovali." 

 

Favorizovaný Real, v drese ktorého debutovali v súťažnom zápase aj dve nové posily žiariace na MS 2014: člen zlatého nemeckého tímu Toni Kroos a so šiestimi gólmi najlepší strelec turnaja James Rodríguez z Kolumbie, bol lepším tímom a zaslúžene sa tešil z cennej trofeje v tomto 39. ročníku. "Niečo nám chýbalo. Jednoducho to nebola taká nebezpečná Sevilla, aká mala byť, akú sme si predstavovali pred stretnutím," hľadal vhodné slová na neuspokojivý výkon svojich zverencov kouč "Andalúzanov" Unai Emery. 

 

Na Cardiff City Stadium išlo o súboj klubov, ktoré sa dovtedy raz tešili zo zisku prvenstva v Európskom superpohári. Hráči "bieleho baletu" triumfovali v roku 2002 (zdolali holandský tím Feyenoord Rotterdam 3:1, pozn.), Sevillčania sa radovali o štyri roky neskôr (2006) prekvapujúco presvedčivým víťazstvom nad FC Barcelona (3:0). Štvrtýkrát v histórii sa stalo, že v boji o tento primát nastúpili mužstvá z jednej krajiny: v roku 1990 uspel tím AC Miláno v konfrontácii so Sampdoriou Janov, v roku 1993 opäť v čisto talianskom meraní síl AC Parma nad AC Miláno a pred ôsmimi rokmi v spomenutej španielskej konfrontácii FC Sevilla proti Barce. 

 

Za najlepšieho hráča zápasu vyhlásili Cristiana Ronalda a trofej mu odovzdala trénerská legenda Sir Alex Ferguson. "Je to kouč, ktorý mi dal nesmierne veľa, preto som rád, že mi cenu odovzdal práve on," vyjadril sa o svojom bývalom kormidelníkovi z Manchestru United C. Ronaldo. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona