Cristiano Ronaldo uprednostnil Saudskú Arábiu aj pred ponukami z Európy či zo zámoria

NETKY.SK • 5 Január 2023, 07:30 • 2 min
Cristiano Ronaldo uprednostnil Saudskú Arábiu aj pred ponukami z Európy či zo zámoria

RIJÁD - Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa v utorok predstavil fanúšikom saudskoarabského klubu Al-Nassr, s ktorým v závere minulého roka podpísal lukratívny kontrakt.

slovakia

left justify in out

Čoskoro 38-ročný rodák z Madeiry sa novému zamestnávateľovi upísal do júna 2025. Prezident klubu Musalli Almuammar neprezradil výšku Ronaldovho platu, ale médiá špekulujú o sume 200 miliónov dolárov ročne, čo by z neho urobilo najlepšie zarábajúceho futbalistu v histórii. "Je to najlepší futbalista v histórii, takže je pochopiteľné, že dostane aj historický najvyšší plat. Také množstvo peňazí si naozaj zaslúži," povedal Almuammar o Ronaldovi, ktorého na štadióne Mrsool Park vítali tisícky fanúšikov. Päťnásobný najlepší hráč sveta a päťnásobný víťaz Ligy majstrov podľa jeho slov odmietol viacero ponúk aj z európskych klubov. Doposiaľ nikdy nehral mimo starého kontinentu.

 

img


"Som hrdý na toto rozhodnutie, moja práca v Európe je hotová. Vyhral som všetko a hral som za najväčšie kluby. Toto je nová výzva. Nikto nevie, že som mal veľa ponúk z Európy, Brazílie, Austrálie, USA aj Portugalska, mnohé kluby ma chceli. Ja som však dal svoje slovo tomuto klubu. Využil som túto šancu, lebo chcem túto krajinu a futbal v nej ukázať v inom svetle. Môj cieľ je, aby ste boli všetci šťastní. Prichádzam sem hrať, víťaziť, užívať si to tu a byť súčasť úspechu tejto krajiny a kultúry," uviedol C. Ronaldo pri predstavení. Hviezdny Portugalčan získal doposiaľ sedem ligových titulov v troch krajinách, podarilo sa mu to v dresoch španielskeho Realu Madrid, talianskeho Juventusu Turín a anglického Manchestru United.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies