Cristiano Ronaldo strelil 600. gól klubovej kariéry. Mať ho v tíme je veľmi dôležité, vraví Allegri

NETKY.SK • 28 Apríl 2019, 09:32 • 2 min
Cristiano Ronaldo strelil 600. gól klubovej kariéry. Mať ho v tíme je veľmi dôležité, vraví Allegri

MILÁNO - Portugalčan Cristiano Ronaldo zaznamenal ďalší veľký míľnik svojej fenomenálnej kariéry.

slovakia

left justify in out

Keď v 62. min sobotňajšieho duelu 34. kola talianskej Serie A 2018/2019 zabezpečil pre Juventus Turín zisk bodu na ihrisku Interu Miláno (1:1), za ktorý nastúpil aj Slovák Milan Škriniar, dosiahol tak jubilejný 600. gól na klubovej úrovni.

Zo šiestich stoviek gólov strelil až 450 v priebehu deväťročného účinkovania v španielskom Reale Madrid (2009-2018), ďalších 118 si na konto pripísal predtým v anglickom Manchestri United, zatiaľ 27 zaznamenal v drese turínskej "starej dámy" a päťkrát skóroval v začiatkoch profesionálnej kariéry v portugalskom Sportingu Lisabon.

K tejto úctyhodnej méte sa dostal rýchlejšie ako jeho argentínsky prenasledovateľ a ďalší hviezdny kanonier Lionel Messi. Kapitán španielskeho klubu FC Barcelona má momentálne na konte 598 "klubových" zásahov.

Spomedzi 600 gólov Cristiana Ronalda bolo 102 z pokutových kopov. Strelami spoza šestkástky sa do streleckej listiny zapísal 87-krát vrátane 46 priamych kopov.

Tridsaťštyriročný rodák z Madeiry je už niekoľko sezón strelecký líder najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov, v ktorej zatiaľ ako ako jediný hráč triumfoval päťkrát. V dueloch o "ušatú trofej" doteraz strelil 126 gólov. Až 42 zaznamenal v zápasoch štvrťfinále, semifinále a finále. V tejto štatistike sú za ním priepastne Lionel Messi (18), Raúl González, Filippo Inzaghi a Andrij Ševčenko (všetci po 13, pozn.).

Cristiano Ronaldo v aktuálnej sezóne výrazne dopomohol Juventusu Turín k zisku ôsmej majstrovskej trofeje v Serie A po sebe. Zo 40 súťažných vystúpení má bilanciu 27+13. "Mať v tíme hráča ako Cristiano je veľmi dôležité. Predtým, ako skóroval, nevyužil jednu príležitosť, ale jeho reakcia sa prejavila pozitívne nielen na jeho výkone, ale aj priebehu celého stretnutia," poznamenal pre DAZN kouč "Juve" Massimiliano Allegri.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona