Cristiano Ronaldo sa lúči s Juventusom, vracia sa do Premier League!

NETKY.SK • 27 August 2021, 10:54 • 2 min
Cristiano Ronaldo sa lúči s Juventusom, vracia sa do Premier League!

TURÍN – Záver prestupového obdobia zrejme prinesie ďalšiu senzáciu. Po avizovanom prestupe Kyliana Mbappého do Realu Madrid by mala zmeniť dres aj legenda kráľovského klubu Cristiano Ronaldo. Jeho novou destináciou bude Manchester City.

slovakia

left justify in out

Bohatý anglický klub v lete nedokázal priviesť do svojich radov reprezentačného útočníka Harryho Kanea a tréner Pep Guardiola ostal bez typického hrotového zakončovateľa. Hoci sa najskôr zdalo, že Ronaldo ostane v Juventuse ešte rok, napokon sa rozhodol zmeniť pôsobisko. Portugalský kanonier sa v priebehu minulej sezóny len ťažko vyrovnával s kritikou fanúšikov, ktorým sa nepáčilo, že klub zmenil herný štýl a dianie na trávniku sa prispôsobovalo práve najväčšej hviezde.

 

 

Stará dáma navyše neuspela v osemfinálovej fáze prestížnej Ligy majstrov a v domácej súťaži skončila len na 4. mieste. Seriu A tak po deviatich rokoch kraľovania Juventusu ovládol nenávidený rival Inter Miláno. Klub sa po skončení nepodarenej sezóny odhodlal k veľkým zmenám, trénera Andreu Pirla nahradil na lavičke Massimiliano Allegri a kritizovaný športový riaditeľ Fabio Paratici zamieril do londýnskeho Tottenhamu.

 

 

Ronaldo zarábal v pruhovanom drese 31 miliónov eur ročne a práve vysoký plat bol hlavným dôvodom, prečo sa ho klub chce zbaviť. V novom pôsobisku by mal zarábať menej, hoci presná suma k dispozícii zatiaľ nie je. City by malo Juventusu poslať za prestup 25 - 30 miliónov eur, pre majstra Európy z roku 2016 je v Manchesteri pripravená zmluva na dva roky. Jeden z najlepších hráčov histórie si podľa informácií Sky Sports Italia vyprázdnil svoju šatňu a dnes sa rozlúči so spoluhráčmi.

 

V prípade, že sa transfer zrealizuje do konca, čaká Ronalda v meste rozporuplné privítanie. V rokoch 2003 – 2009 totiž hájil farby mestského rivala United a v minulosti sa vyjadril, že by si dres City nikdy neobliekol. „Hrať za City a nie za United? Nikdy, to by som neurobil. Moje srdce je v United.“

 

 

Juventus kúpil Ronalda v roku 2018 z Realu Madrid za 112 miliónov eur, portugalské ofenzívne eso však nedokázalo so spoluhráčmi triumfovať v Lige majstrov. Novú výzvu bude teraz hľadať v tíme s neobmedzenými finančnými možnosťami podobne ako jeho dlhoročný konkurent Lionel Messi, ktorý vymenil Barcelonu za parížsky St. Germain. Zástupcovia Juventusu už údajne pracujú na náhrade, z Evertonu by mal prísť dvadsaťjedenročný útočník Moise Kean, ktorý už v klube v minulosti pôsobil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona