Cristiano Ronaldo s rekordom, tréner Dánov Olsen nahnevaný

NETKY.SK • 15 Október 2014, 10:42 • 2 min
Cristiano Ronaldo s rekordom, tréner Dánov Olsen nahnevaný

KODAŇ - Po šokujúcej domácej prehre v septembri s Albánskom (0:1) sa futbalisti Portugalska zdvihli v kvalifikácii EURO 2016 vo Francúzsku utorňajší dôležitým víťazstvom v Dánsku 1:0. To zariadil gólom v nadstavenom čase hviezdny Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. S 22 gólmi v európskej kvalifikácii, resp. na finálových turnajoch vyrovnal CR7 doterajšie rekordy Turka Hakana Süküra a Dána Jona Dahla Tomassona.

slovakia

left justify in out

Pre hosťujúci tím trénera Fernanda Santosa znamenala vykúpenie hlavička C. Ronalda po centri Ricarda Quaresmu. "Potrebujete v takýchto momentoch trochu predvídať. Poznám Quaresmu a vedel som, kam to bude dávať, takže som tam bol blízko pri bráne. Mali vysokých hráčov, proti ktorým sa vo vzduchu ťažko presadzovalo, takže som rád, že to vyšlo. Sme šťastní, odviedli sme veľa práce počas celých 90 minút a zaslúžili sme si vyhrať. Mali sme viac šancí ako súper. Veril som do posledných okamihov, že sa nám to podarí," povedal autor rozhodujúceho okamihu, ktorý pochválil aj kouča a dodal, že prehra s Albánskom je už zabudnutá: "Tréner nám aj v polčase vlieval sebavedomie. Je to veľký kouč. Už nemyslíme na minulosť, to je uzavretá stránka. Ideme do budúcnosti, tím dnes hral dobre a to je dôležité."

 

"Vedeli sme, že Dáni majú výborný tím. Zrejme videli náš zápas s Francúzskom v príprave a zmenili preto ich tradičné rozostavenie 4-3-3 na 4-4-2. Prvý polčas bol vyrovnaný, no potom sme sa tlačili dopredu a zvýšili tlak, čo fungovalo. Boli sme už lepší a mali sme Ronalda. Cristiano Ronaldo je Cristiano Ronaldo, je to víťaz," uviedol bývalý lodivod Grécka Fernando Santos.

 

V tábore domácich panovala logicky nespokojnosť. "Je to veľká neprofesionalita, inkasovať v posledných sekundách. Neboli sme dosť dobrí. Bol to typický remízový zápas, to by bolo spravodlivé. Ale nezabrali nám skúsenejší hráči. V prvom polčase sme trafili žrď, no nestačilo to," zhodnotil tréner domácich Morten Olsen.

 

Lídrom I-skupiny sú Albánci, ktorí majú po 2. kolách 4 body, o ich nedohranom súboji v Srbsku bude rozhodovať UEFA. Druhí sú Dáni tiež so 4 bodmi z troch duelov, tretie je Portugalsko s troma bodmi z dvoch zápasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona