Cristiano Ronaldo: Rekordy sú na prekonávanie, Eusébio nemá dôvod na smútok

NETKY.SK • 9 Október 2013, 16:50 • 2 min
Cristiano Ronaldo: Rekordy sú na prekonávanie, Eusébio nemá dôvod na smútok

LISABON - Legendárny portugalský futbalista Eusébio by nemal byť smutný z normálneho porovnávania s Cristianom Ronaldom, pretože rekordy sú podľa Ronalda na to, aby sa prekonávali. Kanonier Realu Madrid to uviedol potom, ako zostal Eusébio očividne rozladený pri verejnom porovnávaní, kto z nich je lepší.

slovakia

left justify in out

Debata o portugalských kanonieroch nabrala na dôraze potom, ako 28-ročný Ronaldo minulý mesiac prekonal rekordný zápis 71-ročného Eusébia. Ronaldo zaznamenal v poslednom zápase kvalifikácie MS 2014 proti Severnému Írsku (4:2) hetrik a po 106 dueloch sa zastavil na 43 góloch. "Čierny panter" z Benfiky Lisabon dosiahol 41 presných zásahov, ale potreboval na to len 64 stretnutí.

"Myslím, že to netreba hodnotiť takým smutným spôsobom, pretože rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Nemali by sme preto smútiť," povedal Ronaldo v stredovekom mestečku Obidos, kde mala zraz portugalská reprezentácia. "Ja to vidím jednoducho. Eusébio vždy zostane Eusébiom a Cristiano bude Cristiano. Je to normálne, že ľudia nás porovnávajú, ale Eusébio by nemal byť smutný, pretože vždy bude na vrchole."

Ronaldo, svetový futbalista roka 2008 podľa FIFA, súčasne potvrdil, že chce prepisovať futbalovú históriu. "Chcem sa pokúsiť odohrať za Portugalsko ešte viac ako 100 stretnutí, aby to nikto nemohol len tak ľahko prekonať," dodal Ronaldo, ktorý chce atakovať 127 medzištátnych duelov v podaní Luisa Figa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies