Cristiano Ronaldo pri ligovom debute za Juventus bez gólu, ale s víťaznou premiérou

NETKY.SK • 19 August 2018, 12:45 • 2 min
Cristiano Ronaldo pri ligovom debute za Juventus bez gólu, ale s víťaznou premiérou

VERONA - Portugalský futbalový reprezentant Cristiano Ronaldo absolvoval víťazný debut v talianskej Serie A, Juventus Turín zvíťazil v sobotňajšom dueli 1. kola nového ročníka najvyššej súťaže vo Verone nad domácim Chievom tesne 3:2, hoci v 75: min ešte prehrával 1:2.

slovakia

left justify in out

Päťnásobný najlepší futbalista na svete Ronaldo, ktorý po takmer desaťročnom pôsobení v španielskom Reale Madrid (2009 - 2018) zamieril po letných majstrovstvách sveta v Rusku za 112 miliónov eur do Juventusu Turín (podpísal zmluvu na štyri roky do 30. júna 2022, pozn.), však neskóroval a nepotvrdil tak svoje strelecké schopnosti. Rodák z portugalského ostrova Madeira odohral celé stretnutie a tešil sa z triumfu, ktorý pre úradujúceho talianskeho šampióna a držiteľa "Scudetta" z ostatných siedmich sezón v nadstavenom čase druhého polčasu zariadil striedajúci Federico Bernardeschi.

Tréner "Juve" Massimiliano Allegri nebol znepokojený zo skutočnosti, že 33-ročný Ronaldo pri prvom súťažnom štarte v drese turínskeho klubu nepotvrdil povesť futbalového bombardéra. V drese spomenutého Realu Madrid v 438 zápasoch nastrieľal neuveriteľných 451 gólov, ide o rekordný počet v histórii tohto kráľovského španielskeho veľkoklubu. "To je v poriadku, nič sa nedeje. Cristiano podal v sobotu večer dobrý výkon, párkrát vystrelil na bránku domáceho tímu, bol nebezpečný pre súpera. Proti Chievu nedal gól, pretože niekde ´hore´ bolo jasne napísané, že v sobotňajšom dueli neskóruje," vyjadril sa po stretnutí s úsmevom na tvári 51-ročný kouč Juventusu Allegri a pokračoval: "Ronaldo sa výborne pohyboval, na hracej ploche si hľadal voľné miesta, ale spoluhráči mu vtedy neadresovali prihrávky. Aj v tomto zápase však všetci mohli vidieť, že Cristiano je skvelý futbalista, ľahko sa integroval a začlenil do nášho tímu. V Juventuse s určitosťou ešte predvedie strelecké prednosti, o tom nikto nepochybuje."

Cristiano Ronaldo pomohol Realu Madrid okrem uplynulého ročníka dovedna k štyrom triumfom v Lige majstrov, dvom celkovým víťazstvám v najvyššej španielskej súťaži La Lige a tiež dvom prvenstvám v domácej pohárovej súťaži Copa de Rey. Jedno zo štyroch finálových víťazstiev v LM bolo v roku 2017 práve nad Juventusom Turín (4:1 v Cardiffe), CR7 v ňom strelil dva góly. Ronaldo má na konte triumf v Lige majstrov aj v drese svojho predchádzajúceho zamestnávateľa Manchestru United a tiež tri tituly v anglickej Premier League a jeden v FA Cupe. Na reprezentačnej úrovni sa v roku 2016 dočkal s Portugalskom triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies