Cristiano Ronaldo pozval na finále vdovu po zosnulom hráčovi

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 09:35 • 2 min
Cristiano Ronaldo pozval na finále vdovu po zosnulom hráčovi

PARÍŽ - Kapitán portugalskej futbalovej reprezentácie Cristiano Ronaldo sa pred nedeľňajším finále ME 2016 proti domácemu Francúzsku postaral o pekný prejav solidarity.

slovakia

left justify in out

Na stretnutie na Stade de France (začiatok o 21.00 h SELČ) pozval Chantal Borgonovovú, vdovu po niekdajšom talianskom útočníkovi Stefanovi Borgonovovi. Ten v roku 2013 skonal po dlhoročnom boji s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Rovnakým ochorením trpí aj slovenský obranca Marián Čišovský.

 

"Nemohla som uveriť vlastným ušiam. Zavolal mi Jorge Mendes a povedal mi, že Cristiano Ronaldo by ma chcel pozvať na zápas v Paríži. Som šťastná, že si stále pamätá na môjho manžela a podporuje náš boj proti ALS," cituje portál sport.pl slová Chantal Borgonovovú, ktorá dodala, že CR7 a jeho agent vždy podporovali jej rodinu. Predtým bola pozvaná aj na osemfinálový duel Taliansko - Španielsko (2:0), ktorý sa hral 27. júna, v deň 3. výročia smrti Stefana Borgonova.

 

ALS bola až donedávna málo známa choroba, do povedomia sa dostala vďaka mnohým osobnostiam, ktoré sa zapojili do tzv. výzvy "Ice Bucket Challenge". Ronaldova nadácia dlhodobo finančne podporuje ľudí s týmto ochorením.

 

Stefano Borgonovo si počas hráčskej kariéry obliekal dresy viacerých mužstiev, napr. AC Miláno, AC Fiorentina či Udinese Calcio. Trikrát nastúpil aj za taliansky národný tím. ALS mu diagnostikovali v roku 2008. Na špeciálnom počítači, ktorý mohol ovládať iba pomocou očí, napísal knihu s názvom "Rodený útočník".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies