Cristiano Ronaldo má historické prvenstvo v reprezentačných góloch

NETKY.SK • 2 September 2021, 11:20 • 2 min
Cristiano Ronaldo má historické prvenstvo v reprezentačných góloch

FARO - Cristiano Ronaldo je výnimočný hráč. Svedčí o tom aj jeho ďalší výkon v kvalifikácii na MS 2022.

slovakia

left justify in out

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo je najlepší strelec najprestížnejšej európskej klubovej súťaže a od stredy mu historické prvenstvo patrí aj v reprezentačných góloch.

 

V závere zápasu kvalifikácie MS 2022 s Írskom otočil výsledok na 2:1 pre domácich dvoma hlavičkami. Svojím 110. a 111. zásahom v najcennejšom drese sa tak dostal pred Iránca Aliho Daeiho, ktorý dal v národnom tíme 109 gólov.

 

Tridsaťšesťročný útočník v úvode nepremenil jedenástku, jeho bič však plieskal na konci. "Som nesmierne šťastný nielen z rekordu, ale aj z výnimočného duelu, ktorý sme odohrali. Skórovať dvakrát v závere nie je jednoduché, no musím oceniť, čo náš tím dokázal. Neprestali sme veriť," povedal Ronaldo pre írsku stanicu RTE.

 

Zo 111 gólov si najviac (33) pripísal práve v kvalifikácii MS, o dva menej zaznamenal v bojoch o postup na ME. Devätnásťkrát sa presadil v prípravných medzištátnych stretnutiach, štrnásť gólov oslavoval na záverečných turnajoch ME, kde je takisto rekordér.

 

Na svetových šampionátoch pomohol Portugalsku siedmimi zásahmi vrátane hetriku do siete Španielska na MS 2018. Päť gólov pridal v Lige národov a dva razy skóroval na Pohári konfederácií.

 

Ronaldo nevyšiel strelecky naprázdno na žiadnom z deviatich vrcholných podujatí, na ktorých sa zúčastnil.

 

Ronalda počas celej obdivuhodnej kariéry sprevádza porovnávanie s rivalom Lionelom Messim. Historické štatistiky hovoria v prospech Portugalčana, ktorý strelil 111 gólov v 180 vystúpeniach, čo je priemer približne 0,6 gólu na zápas. Argentínčan zaznamenal 76 gólov v 151 stretnutiach (0,5 gólu na zápas).

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies