Cristiano Ronaldo: Islanďania zaparkovali autobus a iba bránili

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:42 • 2 min
Cristiano Ronaldo: Islanďania zaparkovali autobus a iba bránili

ST. ÉTIENNE - Kapitán portugalskej futbalovej reprezentácie Cristiano Ronaldo ťažko znášal remízu s Islandom (1:1) v utorňajšom stretnutí základnej F-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Najväčšia hviezda turnaja po stretnutí kritizovala hráčov súpera za pochybnú mentalitu a nedostatok ambícií. Islanďania sa väčšinu času iba bránili a podľa CR7 sa nesnažili hrať futbal.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme gól a zrazu sa všetci hráči súpera stiahli, bránili a hrali antifutbal. Zaparkovali svoj autobus a skončili s futbalom. Len jeden tím chcel hrať a vyhrať," vyhlásil kanonier Realu Madrid pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

"Myslel som si, že Islanďania vyhrali celé majstrovstvá, keď som videl, ako sa na konci tešili zo zisku bodu. Bolo to neuveriteľné a zároveň frustrujúce. My sme sa celý čas snažili a Island sa nesnažil o nič. Chcel iba brániť, brániť a brániť a hrať na protiútoky. Okrem gólu si vytvorili dve šance, inak boli celý čas ´pod loptou´. Bol to šťastný večer pre Island," doplnil neskôr pre BBC Sport.

 

Portugalsko nevstúpilo víťazne do veľkého podujatia štvrtýkrát za sebou, od roku 2008 dosiahlo dve remízy a rovnaký počet prehier. Cristiano Ronaldo však nehádže flintu do žita a verí, že mužstvo trénera Fernanda Santosa v zostávajúcich dueloch proti Rakúšanom a Maďarom napokon získa potrebné body pre postup do osemfinále. "Vedeli sme, že ak strelíme druhý gól, všetko bude jednoduchšie, ale nedosiahli sme ho. Nič nie je stratené, bol to len prvý zápas. Treba zdvihnúť hlavu a skoncentrovať sa. Aj iné veľké tímy mali v prvom zápase problémy, či už Francúzi alebo Španieli. Už nás zaujíma len najbližší súper," myslí si 31-ročný rodák z Madeiry.

 

Cristiano Ronaldo mal počas duelu neuveriteľných desať streleckých pokusov, no bezúspešne. Od roku 1980 nevystrelil viackrát v priebehu jedného zápasu žiadny iný hráč, iba on sám - na predchádzajúcom šampionáte proti Holandsku (12-krát, pozn.). Hviezdneho Cristiana Ronalda môže tešiť aspoň to, že v utorok nastúpil na 127. zápas v portugalskom reprezentačnom drese, čím vyrovnal doterajšie maximum Luísa Figa. O jeden rekord však prišiel: striedajúci Renato Sanches sa vo veku 18 rokov a 301 dní stal najmladším Portugalčanom, aký kedy nastúpil na záverečnom turnaji MS alebo ME. Doteraz bol najmladším "benjamínkom" práve Cristiano Ronaldo, ktorý v roku 2004 debutoval vo veku 19 rokov a 128 dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies