Crawford štyri duely a tri shutouty, skvelé Toewsovo komando

NETKY.SK • 18 December 2015, 10:08 • 2 min
Crawford štyri duely a tri shutouty, skvelé Toewsovo komando

CHICAGO - Corey Crawford je uprostred posledného mesiaca kalendárneho roka 2015 najlepším hokejovým brankárom v NHL.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok proti Edmontonu kryl všetkých 33 striel a dosiahol tretie čisté konto v posledných štyroch vystúpeniach Chicaga. Predtým 11. decembra zneškodnil 25 pokusov hráčov Winnipegu a o dva dni neskôr si museli nechať zájsť chuť aj strelci Vancouveru, ktorí na 30-ročného Kanaďana márne pálili tridsaťkrát.

"Momentálne som v pohode," neprekvapil svojím vyjadrením po štvrtkovom shutoute, piatom v sezóne a celkovo sedemnástom v kariére, rodák z Montrealu. "Som naplno sústredený, počas celého zápasu mám dobrý výhľad na puk a každý mi výrazne pomáha."

Hra Blackhawks proti Edmontonu (4:0) sa pozdávala aj náročnému trénerovi Joelovi Quennevillovi. "Súperovi sme toho veľa nedovolili, čo je prvé kritérium hodnotenia výkonu nášho tímu. A v útoku sme si utvorili dostatok šancí," povedal.

Prvý útočný trojzáprah Marián Hossa, Jonathan Toews, Teuvo Teräväinen pozbieral deväť kanadských bodov, každý z jeho členov po tri. Za prvú hviezdu duelu (2+1) vyhlásili posledného menovaného, 21-ročného Fína. "Malý šikovný chlapec. Má rýchle nohy a výborne ovláda puk. Sotva niekto tuší, čo všetko dokáže. Na striedačke mu dookola prízvukujem, že ak chce dostať puk, musí si hľadať miesta, kde sa k nemu môže dostať," podotkol kapitán Toews, vo štvrtok druhá hviezda duelu za 1+2.

Teräväinen odštartoval sezónu vo formácii s Toewsom aj Hossom (vo štvrtok 0+3), ale Quenneville tento útok potom načas rozpustil. Odkedy je znova pokope, Helsinčan pozbieral sedem bodov v ôsmich zápasoch. "Je to pre nás len dobré. Samozrejme, nečakáme, že náš najproduktívnejší druhý útok skóruje v každom zápase. Potiahnuť musia aj iní," povedal Teräväinen. Vo štvrtok sa presadila napokon aj druhá lajna s lídrom bodovania NHL Patrickom Kanom, ktorý asistoval pri Panarinovom góle. Vyjadrenia sú z webu nhl.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies