ČR: Polícia zatkla nebezpečného Nemca, ktorého byt bol plný zbraní

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 16:04 • 2 min
ČR: Polícia zatkla nebezpečného Nemca, ktorého byt bol plný zbraní

PRAHA - Česká polícia oznámila, že zatkla 69-ročného medzinárodne hľadaného muža, ktorého nemecký byt bol plný zbraní. Uweho Giesemanna, nemeckého občana, zadržala v Karlových Varoch, kde sa skrýval.

slovakia

left justify in out

Na akcii sa podieľal i Útvar rýchleho nasadenia. Nemecko na neho vydalo medzinárodný zatykač po tom, čo v jeho hannoverskom byte koncom minulého roka náhodou objavili stovky zbraní, informuje český portál iDNES.cz

Nebezpečného muža prezradila obyčajná havária vody. Giesemann nebol doma, preto polícia byt otvorila a zistila, že je plný zbraní. Medzi nimi boli napríklad guľomety, ručné granáty, jedna pancierová päsť či 60-tisíc nábojov. V jeho druhom byte v Hannoveri následne vyšetrovatelia podľa nemeckého serveru Neue Presse objavili ďalšie zbrane ako revolvery, guľomety, pušky, ručné granáty ale aj 290-tisíc eur v hotovosti, šperky, hodinky, cenný porcelán a zlaté mince, to všetko za zhruba milión eur. Pokus o zatknutie sa však Nemcom nepodaril a Giesemann ušiel.

Po úteku z Nemecka Giesemann zmenil vzhľad a usadil sa v Karlových Varoch. Práve tam ho v stredu zadržali detektívi zo špeciálneho pátracieho tímu, takzvaní "lovci lebiek", s kolegami zo zásahovej jednotky. Podľa Neue Presse mal Giesemann na začiatku 80. rokov povesť kráľa hannoverských zlodejov. Spolu s komplicom ho údajne prezývali "postrach víl". Do začiatku 90. rokov bol vo väzení.

Giesemann sa momentálne nachádza vo väzbe a čaká na vyhostenie do Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies