Budúca eurokomisárka Věra Jourová sa vzdala poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 21 Október 2014, 17:55 • 2 min
Budúca eurokomisárka Věra Jourová sa vzdala poslaneckého mandátu

PRAHA - Bývalá ministerka pre miestny rozvoj ČR a budúca eurokomisárka Věra Jourová sa dnes na plenárnom zasadaní Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR vzdala svojho poslaneckého mandátu, informoval internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Jourová podľa správy oboznámila poslancov aj so svojím portfóliom a naznačila, že sa chce venovať zjednodušeniu cezhraničného podnikania, odstráneniu byrokracie pri voľnom pohybe osôb či dokončeniu reformy ochrany údajov. Za ďalšie priority označila kontrolu dodržiavania ľudských práv či prípravu novej antidiskriminačnej smernice.
     

Európska komisia by mala byť politickou a nie úradníckou inštitúciou, tlmočila Jourová názor šéfa novej EK Jeana-Clauda Junckera. Súčasne zdôraznila záujem tohto orgánu nezaťažovať jednotlivé členské krajiny únie prebujnenou legislatívou.
     

Na margo preberania európskej legislatívy konštatovala: "Prestaňme byť bruselskejší ako Brusel". Zároveň dodala, že sa teší na spoluprácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies