Okamura neotáľa, už sa stretol na rokovaniach s Babišom

NETKY.SK • 24 Október 2017, 06:30 • 2 min
Okamura neotáľa, už sa stretol na rokovaniach s Babišom

PRAHA - Tomio Okamura, predseda protiislamského hnutia Sloboda a priama demokracia (SPD), ktoré vo víkendových parlamentných voľbách v ČR získalo viac ako 10,6 percenta hlasov, rokoval s Andrejom Babišom, predsedom hnutia ANO, ktoré sa so ziskom vyše 29,6 percenta hlasov stalo víťazom volieb.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz. Po rokovaní s predstaviteľmi ANO Okamura uviedol, že hnutie Andreja Babiša pristúpilo na všetky jeho programové návrhy. Zdôraznil však, že to v nijakom prípade neznamená, že by rokovali o spoločnej vláde. Obaja lídri sa zhodli aj na osobe Radka Vondráčka (ANO) vo funkcii predsedu dolnej komory českého parlamentu.

 

"Predložili sme hnutiu ANO naše tri hlavné programové body. Návrh zákona o celoštátnom referende, úplný zákaz prijímania nelegálnych migrantov a zákaz propagácie islamského práva šaríja v ČR. ANO naše body neodmietlo, je o všetkých troch bodoch ochotné rokovať," povedal Okamura.

 

"To je veľký posun a prielom. Chceme na presadenie našich bodov ústavnú väčšinu, ktorú ešte nemáme, ale blížime sa," dodal. SPD podľa jeho slov rokovala s ešte jednou stranou, ktorá je na jej návrhy ochotná pristúpiť, odmietol však prezradiť s ktorou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies