Coutinho zostrelil Chelsea, Mourinhov plán na večer je ragby

NETKY.SK • 31 Október 2015, 18:35 • 2 min
Coutinho zostrelil Chelsea, Mourinhov plán na večer je ragby

LONDÝN - Keď má svoj deň, je brazílsky futbalista Philippe Coutinho na nezastavenie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar sa "dobre zobudil" v sobotu, keď jeho FC Liverpool triumfoval v 11. kole najvyššej anglickej súťaže na trávniku FC Chelsea 3:1. Nadstavený čas úvodného dejstva už vypršal, zverenci Jürgena Kloppa zaostávali 0:1 a vtedy prišiel prvý hviezdny moment bývalého hráča milánskeho Interu. Jednoduchou zasekávačkou sa zbavil domáceho obrancu a ľavačkou obstrelil brankára "modrých" Asmira Begoviča. Druhýkrát sa Coutinho zaskvel v 74. min: uvoľnil sa rovnakou kľučkou, ale na pravú stranu a s prispením Johna Terryho dosiahol víťazný gól popoludňajšieho stretnutia. Konečný výsledok stanovil o necelých desať minút neskôr striedajúci belgický kanonier Christian Benteke, ktorému defenzíva obhajcu majstrovského primátu v Premier League dopriala trestuhodne veľa času i priestoru na zakončenie.

Nemecký nový tréner "červených" Klopp sa stal po legendárnom Bobovi Paisleym len druhým lodivodom v histórii, ktorý0 neprehral vo svojich úvodných piatich vystúpeniach na lavičke LFC. Pripísal si premiérové víťazstvo v anglickej Premier League. Naopak, portugalský kouč FC Chelsea José Mourinho čelí čoraz väčšiemu tlaku.

"Ak chcete uspieť na Stamford Bridge, potrebujete kúsok šťastia. Možno sme ho v sobotu mali. Hovoriť o majstrovských ambíciach v tejto sezóne by bolo bláznivé. Som v Liverpoole približne tri týždne. Myslíte si, že po jednom víťazstve nad FC Chelsea budeme hovoriť o celkovom prvenstve? Nerozmýšľame nad tým, ale nad nasledujúcim zápasom a zlepšení nášho herného prejavu. Máme na viac, než sme predviedli v sobotu," citoval Kloppa server Sky Sports.

Mourinho si nemyslí, že toto bol jeho posledný duel pri kormidle "The Blues". "Radšej by som bol, keby ste sa menej pýtali a viac počúvali. Existujú veci, ktoré nemáme vo vlastných rukách. V prvom polčase hlavný rozhodca nadstavil dve minúty, inkasovali sme, keď prešli dve minúty a 35 sekúnd. Okamihy druhej štyridsaťpäťminútovky boli dôsledkom predchádzajúcich kľúčových momentov. Moji zverenci sú profesionáli, nedostáva sa im však dostatok rešpektu," lamentoval "The Special One" a dodal, že sobotný podvečer strávi sledovaním finále majstrovstiev sveta v ragby.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona