Coutinho sa vracia do Premier League, bude hrať za Aston Villu

NETKY.SK • 7 Január 2022, 12:06 • 2 min
Coutinho sa vracia do Premier League, bude hrať za Aston Villu

BIRMINGHAM – Brazílsky futbalista Philippe Coutinho sa pokúsi oživiť svoju upadajúcu kariéru v známom prostredí. Do konca sezóny bude pôsobiť v Aston Ville, ktorá sa dohodla s Barcelonou na podmienkach hosťovania.

slovakia

left justify in out

O ofenzívneho hráča malo záujem viacero klubov najvyššej anglickej súťaže, futbalista však uprednostnil ponuku birminghamského klubu kvôli tomu, že ho vedie jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu Steven Gerrard. Hosťovanie zatiaľ nebolo oficiálne potvrdené, pretože Coutinho musí absolvovať zdravotnú prehliadku a čaká na udelenie pracovného povolenia. Výška opcie ostáva v tejto chvíli utajená a hráč by mal do mesta priletieť v priebehu najbližších dvoch dní.

 

 

Coutinho tak dočasne končí svoje neúspešné pôsobenie v Katalánsku. Do Barcelony prestupoval v roku 2018 z Liverpoolu s povesťou jedného z najlepších hráčov sveta za 135 miliónov eur, jeho anabáza však dopadla fiaskom. V sezóne 2019/2020 bol zapožičaný do Bayernu Mníchov, kde nedokázal nabrať druhý dych a celú prvú polovicu minulého roka vynechal kvôli zraneniu. V priebehu jesennej časti aktuálnej sezóny sa stal pre Barcelonu nadbytočným, klub navyše do svojich radov priviedol mladého Ferrána Torresa.

 

 

Dvadsaťdeväťročný hráč prežil v Liverpoole, kam zamieril po nevydarenom pôsobení v milánskom Interi, najlepšie roky kariéry, s klubom však nedokázal získať ani jednu trofej a kvôli prestupu do Barcelony nezažil úspešnú éru pod vedením trénera Kloppa, ktorá priniesla mužstvu titul v Premier League a Lige majstrov. Coutinho však milionársku súťaž ovládol so spoluhráčmi v Bayerne, hoci nepatril k dôležitým členom zostavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies