Coutinho je nadšeny z hry Liverpoolu, svoj odchod z Anfield Road už nerieši

NETKY.SK • 12 Február 2020, 13:27 • 2 min
Coutinho je nadšeny z hry Liverpoolu, svoj odchod z Anfield Road už nerieši

MNÍCHOV - Nikto z nás nevidí do budúcnosti. Keby to tak bolo, niektoré rozhodnutia by sme nespravili, iné zase ponechali. Brazílsky futbalista Philippe Coutinho urobil v roku 2018 krok, ktorý ovplyvnil jeho futbalovú kariéru.

slovakia

left justify in out

Pôsobenie na Anfield Road

S Luisom Suarézom v útoku a po boku Stevena Gerrarda v zálohe patril Coutinho k najväčším hviezdam Liverpoolu. Na Anfield Road ho z Interu Miláno v roku 2013 dotiahol Rafa Benitéz. Zaujímavosťou bolo, že ho chcel získať aj Southampton s trénerom Pochettinom, sám hráč sa však rozhodol pre známejší a silnejší klub. Jeho výkony v červenom drese stúpali. V poslednej sezóne v Liverpoole 2016/2017 sa stal svojím 30-tym gólom do siete Stoke City prvým brazílskym futbalistom v Premiere League, ktorému sa to podarilo.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Saque de Meta (@saquedemeta10),

 

Výkon Liverpoolu ho neprekvapuje
"Liverpool doslova lieta, ale mňa to neprekvapuje. Zažili sme to už minulý rok, keď triumfoval v Lige majstrov. Nie je to prekvapujúce vzhľadom na fantastický káder a trénera. Som veľmi šťastný, že sa im tak darí, pretože tam mám množstvo priateľov a bývalých spoluhráčov. Nepozerám sa späť. Pobral som sa inou cestou a teraz som už inde," uviedol pre Sports Illustrated Coutinho, ktorý od augusta 2019 pôsobí v Bayerne, kde je na ročnom hosťovaní z Barcelony s možnosťou trvalého prestupu. A pobyt v bavorskej metropole si zatiaľ pochvaľuje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @bayern.qtr4,

 

V Bayerne na to nie je sám
"Nie som tu dlho, takže si to vyžaduje určitý čas, aby som sa prispôsobil novej kultúre, ale moja rodina je šťastná, takže aj ja som šťastný," poznamenal 27-ročný brazílsky reprezentant, pre ktorého je Nemecko štvrtou európskou krajinou s hráčskou zastávkou po Taliansku (Inter Miláno), Anglicku (FC Liverpool) a Španielsku (Espanyol, Barcelona). Adaptáciu na život v Nemecku mu uľahčuje aj španielsky spoluhráč a blízky priateľ Thiago Alcantara. "Veľmi mi pomáha. Okrem toho, že je vynikajúci futbalista, tak je to jednoducho skvelá ľudská bytosť."
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Thiago Alcantara (@thiago6),

 

Jeden z najlepších záložníkov sveta
Po odchode Nika Kovača z postu trénera a nástupe Hansa-Dietera Flicka prišiel o miesto v základnej zostave. On je napriek tomu uvoľnený a šťastný. Nastúpil v 19 z 21 bundesligových duelov Bayernu, z toho 12-krát v základnej zostave. Rodák z Ria de Janeiro však nemá obavy. Je presvedčený o tom, že stále má čo mužstvu úradujúceho nemeckého majstra ponúknuť. 

 

 

Názor na trénera

"Flick pracuje tvrdo a vďaka nemu hráme dobre. A to je to najdôležitejšie. Nie je ľahké viesť tím ako Bayern Mníchov. Myslím si, že odvádza dobrú prácu," povedal Coutinho.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies