Country spevák Williams sa ospravedlnil za prirovnanie Obamu k Hitlerovi

NETKY.SK • 5 Október 2011, 23:19 • 2 min
Country spevák Williams sa ospravedlnil za prirovnanie Obamu k Hitlerovi

Country spevák Williams sa ospravedlnil za prirovnanie Obamu k Hitlerovi

slovakia

left justify in out

img

Americký country spevák Hank Williams Jr. sa ospravedlnil za prirovnanie prezidenta Baracka Obamu k Adolfovi Hitlerovi, ktoré vyslovil v televíznej diskusii o šéfovi Bieleho domu. Prirovnanie donútilo športový káblový televízny kanál ESPN stiahnuť spevákovu známu úvodnú skladbu k živému vysielaniu nazvanému Monday Night Football.
Williams (62) uviedol vo vyhlásení zverejnenom v utorok na internetovej sociálnej sieti Facebook a na svojej webovej stránke, že jeho vášeň pre politiku a šport "z neho vydoluje to najlepšie aj to najhoršie". 
Williams v interview v relácii Fox & Friends na televíznej stanici Fox News v pondelok spontánne povedal o Obamovom zápase na golfovom ihrisku s republikánskym predsedom Snemovne reprezentantov Johnom Boehnerom: "To je to isté, akoby Hitler hral golf s (izraelským premiérom Benjaminom) Netanjahuom."
Williams v utorok svoj výrok verejne oľutoval.
"Pomyslenie, že lídri oboch politických strán sa potľapkávajú na golfovom ihrisku, kým mnohé rodiny bojujú o prežitie, ma jednoducho vytočilo a povedal som hlúposť," napísal Williams. "Veľmi ma mrzí, ak som sa niekoho dotkol," dodal.
Televízia ESPN už záležitosť ďalej nekomentovala. Nie je známe, či úvodnú pieseň All My Rowdy Friends, ktorá sa od roku 1989 spája so živým vysielaním "Monday Night Football", ešte znova využije.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona