Costner chce režírovať sériu western

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 13:14 • 2 min
Costner chce režírovať sériu western

BRATISLAVA - Známy herec a režisér plánuje tri diely filmovej série uviesť v priebehu jedného roka, štvrtú časť krátko nato.

slovakia

left justify in out

Americký herec a režisér Kevin Costner chce nakrútiť sériu westernových filmov, pričom prvé tri časti by mali premiéru v priebehu jedného roka. "Mám nápad, že by som ich nakrútil naraz a uviedol prvú časť na Deň obetí vojny (Memorial Day, pozn. SITA), druhú na Deň vďakyvzdania a tretiu na Deň nezávislosti. Všetko v jednom roku," vyhlásil v rozhovore pre portál Collider 59-ročný filmár. Ako tiež uviedol, štvrtý diel by sa mal dostať do distribúcie krátko po premiére tretej časti. Hoci Costner ďalšie detaily o pripravovanej filmovej série neprezradil, vysvetlil, že pôjde o jednotný príbeh. "Zvládnem to urobiť? Neviem. No určite sa o to pokúsim," uviedol neskôr Costner.

 

Kariéra Kevina Costnera odštartovala v 80. rokoch minulého storočia. Je držiteľom dvoch Oscarov, pričom oboch získal za prácu na filme Tanec s vlkmi (1990). Americká Akadémia filmových umení a vied ho ocenila prestížnou zlatou soškou ako režiséra a ako producenta v kategórii Najlepší film. Okrem toho bol za Tanec s vlkmi na Oscara nominovaný aj v kategórii najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Nebol to však jediný film, ktorý zároveň režíroval a aj v ňom účinkoval, podarilo sa mu to aj pri snímkach Vodný svet (1995), Posol budúcnosti (1997) a Krajina strelcov (2003). Okrem toho je známy z filmov ako Nepodplatiteľní (1987), Ihrisko snov (1989), Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991), Osobný strážca (1992), Dokonalý svet (1993), Wyatt Earp (1994), 13 dní (2000), Vážka (2002), Záchranári (2006), Mr. Brooks (2007) či Muž z ocele (2013), v ktorom stvárnil Supermanovho adoptívneho otca Jonathana Kenta. V tomto roku ho zatiaľ diváci mohli vidieť v snímke Jack Ryan: V utajení po boku Chrisa Pinea a Keiry Knightly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies