Costa poslal Chelsea na čelo, Conte: Je jeden z najlepších útočníkov

NETKY.SK • 21 November 2016, 12:29 • 2 min
Costa poslal Chelsea na čelo, Conte: Je jeden z najlepších útočníkov

LONDÝN - Futbalisti londýnskej Chelsea sa nesú v anglickej Premier League na víťaznej vlne. V nedeľňajšom súboji 12. kola triumfovali na trávniku nováčika FC Middlesbrough zásluhou gólu Diega Costu zo 41. minúty 1:0 a predĺžili tak sériu výhier už na šesť stretnutí. Počas úspešnej šnúry neinkasovali ani raz, pričom dosiahli impozantné skóre 17:0.

slovakia

left justify in out

Rovnako dlhú sériu bez inkasovaného gólu ťahali "The Blues" predtým naposledy v roku 2010. "V mužstve cítiť sebavedomie, hráme dobre. Takisto dosahujeme želané výsledky, čo je to najdôležitejšie. Ak víťazíte, je radosť hrať," vyznal sa stopér Chelsea Gary Cahill. Zverenci Antonia Conteho využili zaváhanie Liverpoolu a vyšvihli sa na čelo tabuľky, ktorú vedú s tesným jednobodovým náskokom. Zatiaľ naposledy v lige prehrali na konci septembra na ihrisku londýnskeho Arsenalu.

 

Conte sa i na Riverside Stadium držal tradičného porekadla, podľa ktorého sa víťazná zostava nemení, a do zápasu postavil rovnakú základnú jedenástku, ako v predchádzajúcich štyroch stretnutiach. Hneď dvaja jej členovia oslávili jubileá, Eden Hazard si pripísal okrúhly 150. štart za Chelsea, o 50 zápasov menej odohral v jej drese bývalý futbalista Košíc Nemanja Matič. Costa sa presadil na konci prvého polčasu z dorážky po rohovom kope, najlepší strelec súťaže tak strelil jubilejný desiaty gól v sezóne. V tabuľke kanonierov vedie o dva zásahy pred Sergiom Agüerom z Manchestru City.

 

Kouč hostí po zápase osobitne vyzdvihol Costov prínos pre mužstvo. "V minulosti sa ma novinári často pýtali na Diegovo správanie, na jeho temperament, reakcie. Som rád, že môžem teraz odpovedať na tieto otázky. Myslím si, že je jeden z najlepších útočníkov na svete. Musí v tomto trende pokračovať, ukázať pokoj a trpezlivosť," povedal Conte na adresu španielskeho kanoniera.

 

Middlesbrough, naopak, prehralo prvýkrát po štyroch zápasoch a zostalo v tabuľke na 15. priečke, keď iba bod ho delí od pásma zostupu. "Boli sme v hre a bojovali sme až do úplného konca, no neboli sme schopní vydolovať bod. Hrali sme srdcom, môžeme si zobrať z toho zápasu mnoho pozitív," povedal domáci obranca Ben Gibson pre BBC.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies