Costa gólový, Del Bosque: Povedal som mu, aby bol trpezlivý

NETKY.SK • 13 Október 2014, 10:15 • 2 min
Costa gólový, Del Bosque: Povedal som mu, aby bol trpezlivý

LUXEMBURG - Futbaloví majstri Európy zo Španielska si pachuť po prehre v Žiline so Slovenskom 1:2 v kvalifikácii EURO 2016 napravili v nedeľu v Luxembursku jasným víťazstvom 4:0. Trénera majstrov sveta z 2010 Vicente del Bosqueho v zápase C-skupiny potešil kanonier Diego Costa z Chelsea Londýn, ktorý strelil gól až v jeho siedmom zápase v najcennejšom drese.

slovakia

left justify in out

Brazílsky rodák sa za "La Roja" presadil v 69. minúte a pretrhol tak vyše 500 minútové gólové suchoty. "Všetci sme trpeli s Diegom Costom a teraz máme spolu s ním veľkú radosť. Tvrdo pracoval. Teraz sa už musíme pozerať dopredu vediac, že pre nás bude veľmi dôležitým hráčom," povedal kormidelník trojnásobných majstrov starého kontinentu. Costa mal už v prvom polčase dve dobré šance, no zdalo sa, že sa bude opäť trápiť. "V polčase som mu povedal, aby zachoval pokoj. Všetci sme cítili, že bol z toho trochu nervózny, keďže sa mu nedarilo skórovať. No ak má hráč také zanietenie a túžbu, vždy sa mu to nakoniec podarí," dodal del Bosque.

 

Do listiny strelcov sa v Luxembourgu zapísali aj skúsení David Villa, resp. mladík Paco Alcacer. Práve 21-ročný útočník FC Valencie je novým objavom, keď v štvrtom zápase v najcennejšom drese strelil už tretí gól. "Mám radosť aj osobne, no najmä za tím. Vyhrali sme a to je to najdôležitejšie," povedal Alcacer.

 

V bránke hostí na Slovensku chybujúceho kapitána Ikera Casillasa nahradil David de Gea a vychytal nulu. Del Bosque tiež vynechal zo základnej zostavy Raula Albiola, Juanfrana a Cesca Fabregasa. V 70. minúte prišiel na ihrisko debutant a obranca Bayernu Mníchov Juan Bernat a hneď v prvom reprezentačnom zápase aj strelil gól, keď sa presadil v 88. minúte. "Mladšie a lepšie Španielsko," hlásal po súboji titulok denníka AS, ďalší renomovaný denník Marca napísal: "Toto je cesta, ako ísť dopredu, s mladšími hráčmi a väčším entuziazmom".

 

Tréner Luxemburska Luc Holtz priznal zaslúženú prehru, no v hlave ho mátala ešte prehra v Macedónsku 2:3. "Hrať proti takémuto technickému tímu je veľmi ťažké pre každého. Som veľmi spokojný s našimi doterajšími výkonmi v kvalifikácii EURO 2016, ale stále sa mi nepáči výsledok zo štvrtka, keď sme prehrali v Macedónsku 2:3. Mali sme tam dosiahnuť oveľa lepší výsledok, to čo nám chýbalo, bola väčšia odhodlanosť," povedal bývalý reprezentant krajiny Holtz.

 

Španieli sú v tabuľke druhí so 6 bodmi, rovnaký počet majú aj tretí Ukrajinci. Slováci sú lídrom s 9 bodmi, keď zverenci trénera Jána Kozáka dokázali vyhrať v Kyjeve 1:0, v Žiline nad španielskym favoritom 2:1 aj v Borisove 3:1. Európsky šampión najbližšie v Huelve 15. novembra privíta Bielorusko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies