Costa Concordia zakotvila v Janove, začnú jej demontáž

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 12:39 • 2 min
Costa Concordia zakotvila v Janove, začnú jej demontáž

JANOV - Vrak talianskej lode Costa Concordia v nedeľu zakotvil v prístave v Janove a v najbližšom čase začnú práce na jeho demontovaní.

slovakia

left justify in out

Tie by mali trvať až dva roky. Práve v Janove luxusné plavidlo aj postavili a pred deviatimi rokmi s veľkými oslavami prvýkrát vyplavili na more. Príchod vraku z viac ako 250 kilometrov vzdialeného ostrova Giglio si neskôr osobne pozrie aj taliansky premiér Matteo Renzi.

 

Costa Concordia stroskotala 13. januára 2012 po náraze na plytčinu neďaleko ostrova Giglio. Nehoda si vyžiadala 32 mŕtvych a niekoľko desiatok zranených. V čase nárazu sa na palubách nachádzalo viac ako 4200 ľudí. Kapitán Francesco Schettino čelí obvineniam z viacnásobného neúmyselného zabitia a opustenia plavidla pred ukončením evakuácie. Spoločnosť Costa Crociere prijala čiastočnú zodpovednosť za potopenie plavidla a väčšinu cestujúcich odškodnila sumou 11-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona