Cortina končí ako tréner Nemecka

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 09:53 • 2 min
Cortina končí ako tréner Nemecka

MNÍCHOV - Tréner Pat Cortina končí na lavičke nemeckej hokejovej reprezentácie. Po majstrovstvách sveta v Prahe vypršala päťdesiatročnému Kanaďanovi s talianskymi koreňmi zmluva a novú mu vedenie Nemeckého hokejového zväzu neponúklo.

slovakia

left justify in out

Jeho nástupcom by sa mal stať podľa nemeckých médií bývalý výborný obranca Uwe Krupp, pod vedením ktorého postúpili Nemci v roku 2010 doma na MS až do semifinále.

 

Nemci obsadili na svetovom šampionáte 2015 v Česku celkovo 10. miesto. Cortina viedol tím tri roky, pod jeho taktovkou sa Nemecko vlani nedostalo na olympijský turnaj 2014 do Soči a ledva sa zachránilo v elitnej kategórii MS.

 

"Pat Cortina je kvalitný tréner s veľkým charakterom. Po troch rokoch spolupráce sme však prišli k záveru, že národný tím potrebuje nový impulz aj v súvislosti s majstrovstvami sveta 2017, ktoré budeme organizovať," vyhlásil na zväzovom webe prezident DEB Franz Reindl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies