Cormier patrí k najlepším zápasníkom UFC, s návratom do ťažkej váhy by problém nemal

NETKY.SK • 11 Január 2018, 15:39 • 2 min
Cormier patrí k najlepším zápasníkom UFC, s návratom do ťažkej váhy by problém nemal

BRATISLAVA - Daniel Cormier začal svoju kariéru v ťažkej váhe, patril k najmenším zápasníkom vo váhe ale predsa si udržal čisté konto. Podarilo sa mu poraziť zápasníkov ako Josh Barnett, Frank Mir alebo Roy Nelson.

slovakia

left justify in out

Na otázku či by sa vrátil do ťažkej váhy odpovedal: "Bolo by to úžasné, ale musel by som si to poriadne premyslieť a pripraviť si plán s ktorým by určite v tejto váhe obstál. Preto lebo keď sa postavím proti Miocicovi alebo Ngannouovi tak jedine čo si pripúšťam je výhra."

 

Cormier patrí k najlepším zápasníkom UFC, okrem dvoch prehier s Jonom Jonesom sa ho nikomu nepodarilo poraziť. Na svojom konte má 19 výhier, vo váhe do 93kg porazil zápasníkov ako Anderson Silva, Anthony Johnson alebo Alexander Gustafsson.

 

"Zápasím už iba preto lebo ma to baví. Moja kariéra hovorí za všetko, myslím si, že na stôl som toho položil už dosť, už sa za ničím nenaháňam."

 

Popri zápasení sa venuje aj komentovaniu galavečerov v UFC, má za sebou už 9 komentátorských akcií. Podľa jeho slov ho táto robota veľmi baví. Nevadí mu ani to, že sa mu niektorí neprajníci smejú kvôli tomu, že sa po prehre s Jonesom rozplakal v pozápasovom rozhovore.

 

"Ľudia si myslia, že mi vadí keď si zo mňa kvôli tomuto robia srandu, nevadí mi to. Hocikedy si z toho robím srandu aj ja. Nedávno keď som komentoval jeden zápas, tak som po tom ako chalana kopli do hlavy povedal, že nie som ani ja najlepší proti týmto kopom na hlavu ale ruky by pri takýchto útokoch mal mať chalan určite hore. Podľa mňa by sa človek nemal brať moc vážne, a podľa všetkého sa my v tom aj darí lebo už sa stalo aj to, že počas komentovania mi napísal Dana White, že si svoju prácu robím dobre."

 

Fanúšikom je asi jedno v ktorej váhe ho uvidia najbližšie, ide im hlavne o to aby ho mohli vidieť čo najskôr zasa v oktagone. A podľa posledných informácií na jeho návrat nemusia ani dlho čakať, nakoľko bude zápasiť 20. januára v Bostone proti Volkanovi Oezdemirovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies