Corey Taylor vzdal hold zosnulému Scottovi Weilandovi

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:27 • 2 min
Corey Taylor vzdal hold zosnulému Scottovi Weilandovi

BRATISLAVA - Americký metalový spevák Corey Taylor vzdal hold zosnulému 48-ročnému frontmanovi kapely Stone Temple Pilots Scottovi Weilandovi.

slovakia

left justify in out

Rodák z Des Moines sa v pondelok večer v hollywoodskom klube Roxy pripojil k skupine Royal Machines, ktorej členmi sú i gitarista Dave Navarro z formácie Jane's Addiction či Josh Freese, známy vďaka kapele A Perfect Circle. Spoločne zahrali skladbu Sex Type Thing, ktorá pochádza z debutového albumu Stone Temple Pilots s názvom Core (1992).

 


Scott Weiland zomrel 4. decembra v Bloomingtone v štáte Minnesota. Hudobníkovo telo našli v autobuse, v ktorom cestoval počas aktuálneho turné so skupinou Scott Weiland & The Wildabouts. Na interpretovom profile hudobníka na sociálnej sieti Facebook uviedli, že zomrel v spánku. Polícia však o deň nato informovala, že v autobuse, v ktorom zomrel, našli malé množstvo kokaínu. Rovnakú drogu našli aj v časti vozidla, ktoré používal Weilandov kolega Tommy Black. Gitaristu následne zatkli a obvinili z prečinu držby zakázanej látky.


Štyridsaťdvaročný Corey Taylor je známy najmä ako spevák a textár metalovej formácie Slipknot. Skupina vydala svoj prvý, eponymný album v roku 1999. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Posledné dva spomínané albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Kapela si vyslúžila niekoľko nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget.


Scott Weiland sa narodil 27. októbra 1967 v kalifornskom San Jose. V 80. rokoch minulého storočia pomáhal zakladať spomínanú kapelu Stone Temple Pilots, s ktorou pred tým, ako ho v roku 2013 ostatní členovia vyhodili, vydal šesť albumov. Spieval aj vo formácii Velvet Revolver, ktorá uviedla na trh štúdiovky Contraband (2004) a Libertad (2007). Na konte má tiež sólové počiny 12 Bar Blues (1998), "Happy" In Galoshes (2008), vianočný album The Most Wonderful Time Of The Year (2011) a kompiláciu A Compilation Of Scott Weiland Cover Songs (2011). Tento rok v marci vydal pod hlavičkou Scott Weiland & The Wildabouts album Blaster. V minulosti mal viacero problémov so zákonmi, a to aj vďaka drogám. V rokoch 1994 až 2000 bola jeho manželkou Janina Castaneda, následne v rokoch 2000 až 2007 bol ženatý s modelkou Mary Forsberg, s ktorou má dve deti. Predvlani sa zosobášil s fotografkou Jamie Wachtel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies