Čoraz viac obľúbený medvedí cesnak

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 15:00 • 2 min
Čoraz viac obľúbený medvedí cesnak

BRATISLAVA - Jar je v plnom prúde a okrem pekného počasia prináša so sebou oveľa viac. Zberači sú v plnej pohotovosti, pretože prebieha sezóna medvedieho cesnaku. Viete prečo je stále viac a viac obľúbenejší?

slovakia

left justify in out

Cesnak medvedí je aromatická rastlina, ktorá sa objavuje s prvým jarným nádychom prírody. Bohužiaľ, rýchlo odkvitne a vydrží len do tej doby, než poriadne zozelenejú stromy.

 

Je to posilňovač zdravia, ale funguje aj ako výborný sexy dezodorant.  Nájdete ho hlavne v tieni a vlhku. Narazíte na neho predovšetkým v blízkosti lesných potôčikov, tam sa mu darí najlepšie.

 

Nezameniteľnú vôňu cesnaku si popliesť nemôžete, vzhľad áno. Cesnak sa totiž podobá lístkom konvaliniek.

 

Cesnak medvedí je jedna z najzdravších potravín vôbec.Má antibakteriálne a antibiotické schopnosti. Znižuje krvný tlak a riziko srdcových chorôb, pôsobí proti chrípkam, zmierňuje kŕče hladkého svalstva. Tiež bráni vzniku mozgovej mŕtvice a predchádza vzniku niektorých rakovín.

 

Po jeho konzumácii mužský pot vonia oveľa príťažlivejšie. Českí vedci z Univerzity Karlovej to zistili v spolupráci so škótskymi výskumníkmi. 

 

Táto výborná rastlina sa skvelo hodí na prípravu polievok, šalátov, či pesta.... Určite si ho zamilujete aj vy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies