Copa: Kouč Kolumbie Pekerman: Meno súpera nás nezaujíma

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 15:04 • 2 min
Copa: Kouč Kolumbie Pekerman: Meno súpera nás nezaujíma

PHILADELPHIA - Futbalisti USA sa stali ďalšími štvrťfinalistami 45. ročníka Copa America.

slovakia

left justify in out

V záverečnom vystúpení v A-skupine zdolali na domácej pôde vo Philadelphii Páraguaj 1:0 a z prvého miesta sa kvalifikovali medzi elitnú osmičku.

 

O triumfe Američanov rozhodol v 27. minúte Clint Dempsey. Takmer celý druhý polčas hrali zverenci trénera Jürgena Klinsmanna bez vylúčeného DeAndreho Yedlina. V druhom stretnutí prehrala Kolumbia, ktorá už mala istú účasť vo štvrťfinále, s Kostarikou 2:3.

 

Americkému tímu stačila na postup do vyraďovacích bojov aj remíza, Paraguaj musel bezpodmienečné zvíťaziť. Juhoameričania nevyužili v úvode zápasu sľubné prečíslenie traja na jedného a pred uplynutím polhodiny hry prišiel trest v podobe gólu Dempseyho. "Na tomto turnaji môžeme dosiahnuť niečo výnimočné," povedal pre akreditované médiá skúsený útočník Seattlu.

Na začiatku druhého dejstva dostal Yedlin v priebehu 57 sekúnd dve žlté karty, domáci však vďaka bojovému výkonu udržali tesné víťazstvo a vo štvrťfinále sa s najväčšou pravdepodobnosťou vyhnú Brazílii. "Yedlin nedokázal udržať na uzde svoje emócie. Dôležité bolo, že po jeho vylúčení sa mužstvo zomklo a nepúšťalo súpera do vyložených šancí. Bol to obetavý kolektívny výkon, dosiahli sme jedno z najcennejších víťazstiev od môjho nástupu do funkcie v roku 2011," tešil sa Klinsmann.

 

Kolumbia si zabezpečila postup do štvrťfinále utorkovou výhrou nad Paraguajom a tak proti Kostarike nechal tréner Jose Pekerman oddychovať viaceré opory. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom urobil v zostave až desať zmien. V ofenzíve ladenom súboji videli diváci na Štadióne NRG v Houstone päť gólov, z výhry 3:2 sa napokon tešili Kostaričania. Kolumbia po prehre obsadila v tabuľke druhú priečku a v súboji o semifinále nastúpi proti víťazovi B-skupiny, ktorým bude podľa všetkého Brazília.

 

"Zmeny v zostave som urobil s výhľadom na štvrťfinálový zápas. Je nám úplne jedno proti komu nastúpime. My sa musíme sústrediť hlavne na svoj výkon a nie na meno súpera. Máme svoju kvalitu, veríme si. S takýmto prístupom môžeme zdolať hocikoho," vyhlásil kouč Pekerman.

 

Copa America - A-skupina:

USA - Paraguaj 1:0 (1:0)

Gól: 27. Dempsey, ČK: 48. Yedlin (USA)

 

Kolumbia - Kostarika 2:3 (1:2)

Góly: 7. Fabra, 73. Moreno - 2. Venegas, 34. Fabra (Vlastný), 56. Borges

 

tabuľka A-skupiny:

1. USA 3 2 0 1 5:2 6

2. Kolumbia 3 2 0 1 4:2 6

----------------------------------------

3. Kostarika 3 1 1 1 3:6 4

4. Paraguaj 3 0 1 2 1:3 1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies