Copa America: Obhajca Čile v spoločnej skupine s Argentínou

NETKY.SK • 22 Február 2016, 08:54 • 2 min
Copa America: Obhajca Čile v spoločnej skupine s Argentínou

NEW YORK - Futbalová reprezentácia Čile odštartuje cestu za obhajobou titulu na 45. majstrovstvách Južnej Ameriky (Copa America, 3.-26. júna v USA) v základnej D-skupine, kde budú jej súpermi Argentína, Bolívia a Panama.

slovakia

left justify in out

Zápas s Argentínou bude reprízou vlaňajšieho finále, v ktorom Čile po bezgólovom priebehu zvíťazilo 4:1 v jedenástkovom rozstrele a získalo prvú veľkú medzinárodnú trofej. Copa America oslávi v júni storočnicu od svojho vzniku v Spojených štátoch amerických, vôbec prvýkrát v histórii sa tak nebude hrať finálový turnaj v niektorej z juhoamerických krajín.

 

Domáca reprezentácia USA sa v A-skupine stretne s Kolumbiou, Kostarikou a Paraguajom. V B-skupine si Brazílčania, ktorí budú patriť k hlavným favoritom na celkový triumf, zmerajú sily s Ekvádorom, Haiti a Peru. V C-skupine sa popri favorizovanom Uruguaji (rekordný 15-násobný víťaz Copa America) a Mexiku pokúsia o postup do štvrťfinále aj výbery Jamajky a Venezuely.

 

Do štvrťfinálovej vyraďovačky sa prebojujú dva najlepšie tímy z každej skupiny. Finále šampionátu sa uskutoční 26. júna na MetLife Stadium v East Rutherforde.

 

Zloženie skupín Copa America:

A-skupina: USA, Kolumbia, Kostarika, Paraguaj

B-skupina: Brazília, Ekvádor, Haiti, Peru

C-skupina: Jamajka, Mexiko, Uruguaj, Venezuela

D-skupina: Čile, Argentína, Bolívia, Panama



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies