Copa America 2016 usporiadajú USA

NETKY.SK • 24 Október 2015, 10:38 • 2 min
Copa America 2016 usporiadajú USA

MIAMI - Juhoamerický futbalový šampionát Copa America sa budúci rok uskutoční premiérovo v USA. Organizáciu turnaja v Spojených štátoch spoločne oznámili Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) a Konfederácia severoamerického, stredoamerického a karibského zväzového futbalu (CONCACAF).

slovakia

left justify in out

USA budú hostiť veľké futbalové podujatie prvýkrát od roku 1994, keď usporiadali majstrovstvá sveta. Turnaj sa bude hrať v termíne 3.-26. júna 2016. Zúčastní sa na ňom všetkých 10 členov CONMEBOL a šesť krajín zo zóny CONCACAF (USA, Mexiko, Kostarika, Jamajka a víťazi play off sérií Panama - Kuba a Haiti - Trinidad a Tobago). Dejiská zápasov oznámi futbalová federácia USA neskôr, pravdepodobne ich budú hostiť štadióny, na ktorých sa hrá americký futbal (NFL). Prihlášky si podalo 24 miest a metropolitných regiónov.

 

Copa America slávi budúci rok storočnicu, prvé majstrovstvá Južnej Ameriky sa konali v roku 1916 v Argentíne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona