Cookson na McQuaidov výsmech: Šikanuje a káže

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 10:08 • 2 min
Cookson na McQuaidov výsmech: Šikanuje a káže

MANCHESTER - Brian Cookson obvinil svojho protikandidáta pred septembrovými voľbami na šéfa Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Pata McQuaida za šikanovanie a vyťahovanie absurdných a úplne kontraproduktívnych problémov.

slovakia

left justify in out

Bola to reakcia na slová McQuaida, ktorý v utorok označil Cooksonove prísľuby za napoly hotové, chybné už v základoch a finančne nepraktické.

Šesťdesiatjedenročný Cookson v komuniké tvrdí, že McQuaidove "šikanovanie a kázanie antagonizuje každého, kto nesúhlasí s jeho pohľadom na riadenie svetovej cyklistiky". Cookson na adresu svojho írskeho oponenta ďalej poznamenal: "Jeho vízia je plná nekonečných pochybností a nezrovnalostí." 

Cookson, šéf Britskej cyklistickej federácie (British Cycling), je jediným rivalom šesťdesiattriročného McQuaida v hlasovaní o prezidenta UCI. Cookson odštartoval svoju kampaň v pondelok v Paríži. Medzi jeho záväzkami sa okrem iného nachádza prísľub založenia nezávislej antidopingovej jednotky a tiež politika transparentnosti vzhľadom na akékoľvek obvinenia, ktoré spájajú UCI s dopingom. 

Pre McQuaida to bude v prípade víťazstva tretie funkčné obdobie za sebou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona