Cooková top v tréningu, Shiffrinová odvrátila fiasko ceremónie

NETKY.SK • 3 Február 2015, 11:26 • 2 min
Cooková top v tréningu, Shiffrinová odvrátila fiasko ceremónie

VAIL/BEAVER CREAK - Prezident Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Gian Franco Kasper otvoril v pondelok večer miestneho času (utorok nadránom SEČ) v americkom stredisku Vail 43. MS v alpských disciplínach.

slovakia

left justify in out

Na rozsiahlom dvojtýždňovom podujatí sa podľa DPA stretáva vyše 600 športovcov zo 68 krajín. Až po slávnosti sa uskutočnila prvá oficiálna jazda, ženský tréning na zjazd v priľahlom rezorte Beaver Creek.
        

Hneď v úvode podujatia náchylného na rozmary počasia prišla poveternostná hrozba. Štart tréningu na zjazd žien posunuli o 2 a pol hodiny pre husté snehové zrážky a organizátori museli kritické úseky trate nanovo vypreparovať. Najrýchlejšou v prvej meranej príprave na piatkovú súťaž bola domáca pretekárka Stacey Cooková. V pomerne silnom vetre dosiahla čas 1:48,16, o 9 stotín pred Švajčiarkou Larou Gutovou a málo známou Nórkou Ragnhild Mowinckelovou. Superfavoritka Lidsey Vonnová z USA štvrtým časom zaostala 62 stotín. Slovensko v ženskej kategórii nemá zastúpenie v kĺzavom programe. Obe reprezentantky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová odletia z Európy za oceán v piatok. 
      

Večerný ceremoniál, ktorý trval hodinu, sledovali tisícky divákov. Niesol sa pod mottom "Snívaj o tom, preži to a zdieľaj to". Ako píše APA, priebeh narušila iba v závere malá "nehoda". Pri odovzdávke pochodne nechcel ani za ten svet preskočiť oheň, ale 19-ročná slalomárska hviezda Mikaela Shiffrinovú predviedla svoju chladnokrvnú orientáciu z hustých bránok a horiacu fakľu rýchlo vzala z rúk bývalej zjazdárky Cindy Nelsonovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies