Continental vyrobil vo Zvolene od roku 2006 už 50 miliónov brzdových strmeňov

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 07:37 • 2 min
Continental vyrobil vo Zvolene od roku 2006 už 50 miliónov brzdových strmeňov

ZVOLEN - Už 50 miliónov brzdových strmeňov do automobilov vyexpedoval od začiatku výroby v roku 2006 do konca uplynulého roku zvolenský závod nemeckej spoločnosti Continental - Continental Automotive systems Slovakia, s. r. o.

slovakia

left justify in out

Produkcia zvolenského závodu tvorí približne 20 % brzdových strmeňov predaných celosvetovo. Uvádza sa to v tlačovej správe, ktorú spoločnosť poskytla TASR.

 

Firma pritom vo Zvolene aj naďalej expanduje. Tento rok má v pláne rozšíriť budovu výskumu a vývoja, ktorú dokončila na jeseň 2013 o 2024 štvorcových metrov, pričom v nových priestoroch by sa malo zamestnať ďalších 80 ľudí. Ako sa píše v súhrnnej správe, ktorá je súčasťou žiadosti o posúdenie vplyvov na životné prostredie (tzv. EIA), so stavebnými prácami na rozšírení sa počíta začať v máji 2015, dokončené majú byť v novembri 2015. Predpokladané náklady na stavbu by mali dosiahnuť 2,65 milióna eur.

 

Spoločnosť aktuálne zamestnáva vyše 1000 ľudí, z toho 146 vo výskume. Okrem Zvolena má nemecký Continental svoje zastúpenie aj v závodoch v Púchove, kde vyrába pneumatiky a v Dolných Vestoniciach, kde sa vyrábajú gumové a gumokovové diely pre automobilový priemysel.

 

Continental AG patrí s obratom 34,5 miliard eur za rok 2014 celosvetovo k vedúcim subdodávateľom pre automobilový priemysel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies