Continental v teste zimných pneumatík ADAC na prvom mieste

NETKY.SK • 30 Október 2014, 08:25 • 2 min
Continental v teste zimných pneumatík ADAC na prvom mieste

BRATISLAVA - S prívlastkom „dobrá“/„veľmi odporúčaná“ absolvovala pneumatika ContiWinterContact TS 850 spoločný test zimných pneumatík ADAC, ÖAMTC, TCS a Stiftung Warentest v oboch testovaných rozmeroch ako najlepšia zimná pneumatika. Špecialisti na pneumatiky testovali v každom z rozmerov 175/65 R 14 a 195/65 R 15, ktoré sú vhodné na obutie osobných automobilov kompaktnej až strednej triedy, 14 modelov zimných pneumatík.

slovakia

left justify in out

Odborníci okomentovali zimnú pneumatiku Continental s väčším rozmerom ako „veľmi vyváženú pneumatiku, s najlepšou známkou na snehu a v spotrebe paliva, najlepšou známkou na ľade, najlepšou známkou na suchej vozovke, ako aj najlepšou známkou v oblasti opotrebenia“. Pneumatika ContiWinterContact TS 850 sa umiestnila na prvom mieste aj v menšom rozmere a získala svoje vynikajúce hodnotenie aj vďaka „vyváženosti, svojim jazdným vlastnostiam na mokrej vozovke a na ľade, ako aj vďaka svojej veľmi dobrej odolnosti proti opotrebeniu“. Zimné pneumatiky, ktoré sa zúčastnili testu, boli od výrobcov z Európy, USA a Ázie. V oboch rozmeroch sa dve pneumatiky museli uspokojiť s ocenením „neodporúčaná“ najmä kvôli ich slabinám, ktoré sa prejavili na mokrej vozovke.

 

 

ContiWinterContact TS 850 je zimná prémiová pneumatika pre malé automobily až vozidlá strednej triedy a dosiahla množstvo vynikajúcich testovacích výsledkov v testoch zimných pneumatík renomovaných skúšobných časopisov a automotoklubov nielen v tomto, ale aj minulom roku. V špecializovaných predajniach pneumatík a v autosalónoch je dostupná približne v 50 veľkostiach v rozmeroch od 14 do 17 palcov. Spoločnosť Continental odporúča vodičom, pre ktorých je bezpečnosť prioritou, kritickú kontrolu hĺbky profilu na ich momentálne namontovaných zimných pneumatikách. Ak je zvyšná hĺbka profilu nižšia ako štyri milimetre, radia Hannoverčania včasné rezervovanie nových zimných pneumatík a termínu ich montáže, pretože výkon za mokra a na snehu pod touto hranicou klesá viac než proporcionálne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona