Continental musí zaplatiť odškodné prepusteným zamestnancom

NETKY.SK • 31 August 2013, 13:02 • 2 min
Continental musí zaplatiť odškodné prepusteným zamestnancom

PARÍŽ - Tribunál zároveň nariadil nemeckému koncernu, aby prepusteným vyplatil odškodné vo výške od 30.000 do 90.000 eur

slovakia

left justify in out

Špecializovaný francúzsky súd, ktorý rozhoduje v pracovno-právnych sporoch, v piatok (31.8.) rozhodol, že nemecký výrobca pneumatík a autokomponentov Continental neprávom prepustil stovky zamestnancov v roku 2010. Súd zároveň nariadil firme, aby im vyplatila odškodné. Informovala o tom agentúra DPA.

Súd v Compiegne, severne od Paríža, tak rozhodol v prospech 680 bývalých zamestnancov z továrne vo francúzskom Clairoix, ktorú Continental zatvoril v roku 2010.

"Continental nemal žiadny reálny ekonomický dôvod na prepúšťanie," povedal DPA Carlos Moreira z odborového zväzu CGT.

Tribunál zároveň nariadil nemeckému koncernu, aby prepusteným vyplatil odškodné vo výške od 30.000 do 90.000 eur.

Nemecká firma so sídlom v Hanoveri však zvažuje, že sa proti rozsudku odvolá. Continental podľa oficiálneho vyhlásenia prekvapilo, že súd nevzal do úvahy jeho právne a ekonomické argumenty.

"Toto rozhodnutie nedáva zmysel z pohľadu našich argumentov," uviedol právnik nemeckej firmy Patrick Thiebart. Dodal, že súd nebral nevzal do úvahy dôvod, pre ktorý sa firma rozhodla francúzsky závod zatvoriť - a to nadmernú výrobnú kapacitu tovární na pneumatiky, čo odhalili krízové roky 2008 a 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies